blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Když se mi narodila dcera, jako hrdý otec jsem prohlásil, že jakmile to bude možné, budu s ní chodit ven a jezdit s kočárem. Po prvním výletu s GPS, mě napadla myšlenka, kolik asi tak muže běžný kočárek najezdit.

vycházky s kočárkem
Hned další má otázka byla, kolik může tak asi najezdit moje žena ? Chodí ven každý den pokud to jen trochu jde minimálně dvakrát, aby byla dcera na čerstvém vzduchu. Instalovat GPS na kočár a nutit manželku, aby se starala o navigaci a trasování, když má plné ruce práce o dceru bylo ale trochu nereálné, a proto jsem se rozhodl, že budu měřit vycházky s kočárkem alespoň u mě.

Koupil jsem si k tomu i hodinky, které jsou rychle připraveny trasu zaznamenávat. i když jsou určené především pro běžce. Oprášil turistickou navigaci, kterou používám na geocaching a vyrazil s dcerou na procházky.

když dítě spí stačí nachystat stativ a čekat na západ slunce
Po procházkách jsem poté původní článek doplňoval o nové údaje i o odkazy na prošlé trasy. Zkoušel jsem každou vycházku vymyslet jiný cíl, anebo alespoň projít se pokaždé jinak. Přes léto km přibývaly téměř samy. Spojení teplého počasí, dlouhého doby světla i letní pracovní režim v práci dovolili procházet se s kočárem téměř každý den.

S odchodem léta se však počet km začal razantně omezovat. Den je čím dal kratší a v týdnu jsem již začal dojíždět ze zaměstnání později. Najednou jsem tedy mohl s kočárem pouze o víkendu. Víkendy jsou však krátké a doba volna se musí zužitkovat, například na přípravu paliva na zimu. Zazimování zahrady nebo úprav zahrady.

trochu krkolomná cesta na vyhlídku nad Krasov cesta je docela obtížná i bez kočárku
Přes 200km jsem se s kočárem dostal až tento víkend. Trvalo mi tedy 142 dnů, než jsem s kočárem nalítal přes 200 km. A jak jsem již zmínil, to v posledních týdnech rozhodně nejezdím každý den. Má žena tedy s kočárem nalítala určitě číslo přesahující 400 km. Ne že by jezdila někdy tolik co já, ale určitě nejezdí s dcerou procházky o délce přes 8 km. Jezdí ovšem každý den téměř za každého počasí, takže km na pomyslném tachometru jen naskakují.
evidence procházek v kalendáři služby Garmin Expres
Zajímavá jímala mě na začátku i myšlenka, zda-li to kočárek vůbec vydrží. Nebydlím totiž ve městě a nejezdím s dcerou pouze na krásných asfaltových cestách a dlážděném chodníku, ale také lesní cestou-necestou,také přes louky či pěšinky. Po 200 km v mé režiji mohu napsat, že kočár zacházení relativně ustává. Sice se značně rozvrzal to, ovšem vzhledem k terénu docela chápu.

Co mě docela překvapilo, byl fakt, že se nám na kočáru povedl prošoupat plášť jednoho kola. Duši jsem však slepil a do pláště přilepil chemoprenem uřízly kousek pláště z kola, který chrání duši před opětovným propíchnutím. Kupodivu kolo stále drží vzduch a dokonce na kole by jste na první pohled nepoznaly, že plášť má díru.

Uvidíme, jak si kočárek v náročném testu povede, i kolik se mi podaří s kočárkem ještě km nalítat. Záleží, kdy napadne sníh, jak tuhá bude zima, jak rychle přijde jaro, kolik bude času, i jestli malá v kočáru vůbec ještě vydrží. O všem Vám zde ještě napíšu.

Mohlo by Vás zajímat

Se svou dcerou v kočárku jsem překonal vzdálenost 300 km

Narodila se mi dcera Anetka

Jde během prvního roku dítěte, najet kočárkem přes 200 km ?

Pořídil jsem si hodinky Garmin Forerunner 10

Má nová navigace Garmin oregon 450


Štítky článku deti | navigace | rodina | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 04.11.2013 zobrazeno 3 003x
Předchozí článek Jak jsem si sám musel dohledat balíček přepravovány českou poštou
Když v autě přestanou za deště fungovat stěrače Další článek


1

sokorka

2013-11-04 13:34:16

Oooooooooo tolik chvály… :-)


2

Vesa

2013-11-05 10:57:08

Ta první fotka je skvělá!!! :)


gravatar3iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2013-11-05 13:05:12

sokorka :-) jj proč bych nechválil píši pouze pravdu :-)
Vesa jsem rád že se ti fotka líbí zkusím podobných fotek zrealizovat více :-)


4

Vesa

2013-11-05 18:23:04

Tak to se těším. Vůbec totiž nechápu, že lze něco takového udělat, abys byl na jedné fotce třikrát a vypadalo to tak dobře, jako bys tam fakt třikrát byl :)


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama