blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dnes si ukážeme, jak se dostaly záběry z mého malého Mavic Mini dronu až do vysílání České televize do pořadu Toulavá kamera.


facebook a komunikace

Je to něco málo přes 14 dní, kdy se mi na sociální síti Facebook v požadavcích na zprávy objevila zpráva paní Moniky Bezuchové, redaktorky pořadu běžícího na České televizi Toulavá kamera. Facebook používám přitom velmi sporadicky, a tak se běžně stává, že si komunikace na této platformě všimnu až za několik dní, klidně i za několik týdnů. Tentokrát měla paní Bezuchová nicméně štěstí a komunikace jsem si všiml. V první zprávě mě paní Bezuchová popsala odkud je a že jejich kameraman vybavený také dronem měl v době pořizování reportáže technické problémy, a tak na místě nemohl natočit záběry ze vzduchu. Paní redaktorka nicméně na YouTube našla záběry z mého dronu a požádala mě, jestli by tyto záběry nemohli v redakci použít na dokončení reportáže. Bylo mi sděleno že mi nebude poskytnuta finanční odměna, ale že se mé jméno může objevit v titulcích.


Pohled na mé jméno v titulcích

Po krátké debatě jsme se dohodli, že paní Bezuchové pošlu na email odkaz ke stažení originálního sestřihu záběru z drona, který jsem vložil na YouTube, aby jej mohli použít a nemuseli video stahovat z YouTube, protože to kvalitu videa upravuje pro stream a tím jej zmenšuje. Pak už následoval jen příslib, že jakmile bude paní redaktorka vědět, kdy se dostane ona reportáž do vysílání, dá mi vědět. Později se paní Bezchová opravdu ozvala s tím, že by se mohla reportáž dostat do vysílání již tuto neděli. Byl jsem ale upozorněn, že se připravuje několik reportáží a že je tedy možné, že se reportáž může vysílat až další týden. Bedlivě jsem tedy čekal u TV, jestli to tedy bude teď či nikoliv a vyšlo to. V poslední reportáži se objevily nejen záběry z malého Mavica Miniho, ale také mé jméno v titulku na začátku reportáže.


Část našich záběru ve vysílání ČT1

Samozřejmě v reportáži, která měla něco málo přes tři minuty byly použity jen dva mé záběry a nikdo krom mě by je asi jen tak na první pohled nepoznal, nicméně pro mě to bylo něco úplně něco jiného. Měl jsem radost, že se záběry vůbec takovou náhodou dostaly na obrazovky do televize. Stačilo málo a nebýt technické závady na dronu kameramana, nikdy by se na televizní obrazovky záměry mého dronu nedostali. Tak se mi povedlo proniknout do vysílání slovenské STV3, do vysílání rádia Helax a teď i do veřejnoprávního vysílání České republiky Čt1. Jak je vidět, mé jméno je stále známější..

Mohlo by vás zajímat

Odkaz na pořad Toulavá kamera repoprtáž začíná v 23:20

Originál našeho videa na Youtube

Reportáž STV3

Muj hlas zazněl v éteru rádia Helax


Štítky článku skutecnost | video | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 30.05.2021 Opravil(a) sokorka zobrazeno 979x
Předchozí článek Chystají se Bulánci 2.0
Fotky z našeho dronu součástí Krnovského kalendáře po rok 2022 Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama