blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

O víkendu jsem se vydal s Rado_X8 na odlov série žáby, která se nachází v lesích jižně od nádraží Milotice nad Opavou.

geocaching mapa a žába

Cílem ovšem nebyl odlov celé série, ale procházka po lese a odlov vrchní části obrazce, které tvoří oči. Obrazec je tvořen z více jak 110 keší. Většinou tradcionalních nechybí ovšem ani multyny či keše typu mystery. To jsou krabičky ze symbolem otazníku, které se musejí první vyluštit a teprve po rozluštění hádanky, Vám sdělí souřadnice umístění samotné krabičky.
Obrázek

Jak se později ukázalo odlov právě poslední zmiňované skupiny jsme trochu podcenili a tak jsme vypočítávaly souřadnice, až na místě naštěstí mi pomohl geokolega Dreddy, který mi z domu kontroloval výpočty a některé keše za mě vypočítal do terénu mi pak poslal souřadnice.


Obrázek

Až na mírný zádrhel s chybějícími výpočty mystery keší se geovýprava povedla. Mezi kešemi jsme měli cca 10 minut takže jsme za první hodinku měli již odloveno šest pokladu. Šlo vidět že o serii se stará více lidí, protože někde se snažil autor co nejvíce napovědět aby byla keš co nejrychleji dohledatelná někde se autor keše spokojil s nápovědou, že keš naleznete pod stromem. Což je nápověda opravdu vcelku zbytečná uvážíte-li, že jsme hledaly v lese, kde bylo stromu všude plno.


Obrázek

Ale kromě jediné keše jsme všechny našli, takže jsme z lesa odcházeli příjemně unaveni ale spokojeni. Keš která se nám nalézt nepodařila byla mysterka číslo 13. Po vyluštění jsme se vydaly na místo ovšem signál GPS zde značně kolísal a ani po více jak dvou hodinách hledání se nám nepodařilo skrýš nalézt. Bohužel jsme si ani při online kontrole liftingu nevšimly, že autor umístil fotohint možná by se pomocí hintu keš na místě podařila dohledat.


Obrázek

Jak jsem psal na místě jsme strávili před dvě hodiny a marně jsme se pokoušeli krabičku najít. Jednak jsme měli čas a jednak jsme se již nechtěli vracet a proto jsme nenechali po pár minutách hledání, ale rozhodli jsme se že keš jen tak neopustíme. Záznam z navigace jasně ukazuje že jsme v okolý prochodili opravdu pěkný kus cesty. Ať už jsme měli špatný souřadnice nebo jen smůlu nezbivá než se na místo opět vydat a problematickou keš se pokusit odlovit znovu.


Obrázek

No co napsat na závěr? Osobně si myslím, že takovéhle obrazce moc nejsou ten pravý důvod proč hraji geocaching. Keše májí být umístovány na zajímavém místě a mají upozornit na místo kde leží, samotná serie je umístěna v lese ve kterém krom keší toho moc speciálního není. Nemůžu však opomenout fakt, že keše mají lidi také motivovat aby se zvedly od monitoru facebooku či televizí a šli se trochu protáhnout na čerstvý vzduch. S touto myšlenkou se da jít i na tuto serii, protože les je zde krásný vzduch čistý a pokud všichni lovci pokladu sebou budou odnášet co si donesly a dodržovat zákazy vjezdu pak si toto místo své kouzlo jistě zachová.


Obrázek

Já s geokolegou prošel část úchvatného podzimního lesa, který místy ukazoval svou krásu a barvy a rozhodně jsem nelitoval, že jsem se na keše vydal. Pokud i vy chcete vypadnout od monitoru počítačů či obrazovek televizoru Geocaching pro Vás muže být zajímavým pomocníkem.

Záznam pohybu z GPS.


Štítky článku geocaching | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 02.11.2011 zobrazeno 6 313x
Předchozí článek Nová keš miloval jsem pepu
Další část zubaté žáby pokořena Další článek


1

sokorka

2011-11-02 15:10:29

jen škoda, že se zážitky dozvídám až odtud :-(


gravatar2iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2011-11-02 16:36:18

tak se příště přidej :-) z žáby zbývá ještě hodně dílu :-)


3

Rado Dlapka

2011-11-04 20:14:33

byla to pěkná procházka, těším se na pokračování :-)


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama