blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Nedávno jsem zde psal o odlovu série bruntálských keší, které tvoří obrazec neoficiálního, ale nejznámějšího obrázku v poslední době a to takzvané zubaté žáby. Počasí se i tentokrát opravdu povedlo a mi jsme si užívaly vycházku po lese v krásném podzimním ale teplém počasí.


Obrázek

V neděli jsme se s geokolegou Radkem a Martinem vrátili do míst kde sídlí zubatá žába a pokračovali jsme v odlovu. Vzhledem k tomu že minule jsme lovili oči jsme se vydaly na odlov zbytku hlavy žáby. Radek se na odlov náležitě připravil a vybral si na něj i správné tričko.


Obrázek

Postup byl jednoduchý začali jsme opět v Miloticích na nádraží kde jsme nechaly geovozidlo a vydaly se na jižní okraj žáby. Jako první keš jsme vzaly číslo 13, která nás na poslední geovýpravě jako jediná pokořila. Tentokrát se však historie neopakovala vybaveni fotohintem a přesnějšími souřadnicemi jsme keš bez problému nalezly do pěti minut. Poté jsme se již vydaly po tradičních i finálních souřadnicích multyn.

Musím ale uznat, že zuby žáby byly značně ostré. Oproti minulé výpravě jsme tentokrát za šipkou šli mnohem hůře. Místy byl les opravdu hodně hustý a každý metr představoval výzvu. Oči se lovili opravdu daleko pohodověji, jelikož se nachází ve starém již vzrostlém lese kde prostupnost většinou problém nebyla.

mapa zbytku žaby

Vzhledem k tomu, že jsme měli v plánu ještě rezervy a některé keše se takřka hledaly samy na konci výpravy jsme se vydali ještě na odlov druhého oka, který jsme minule kvuli tomu, že směřoval mimo plán cesty vynechaly. Takže po našem druhém odlovu žáby již na hlavě žábě nic nezůstalo.


Obrázek

Mohlo by Vás zajímat

Oči zubaté žáby odloveny

Sobotní odlov keší okolo Bruntálu


Štítky článku fotografie | geocaching | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 09.11.2011 zobrazeno 5 103x
Předchozí článek Oči žáby odloveny
Víkend ve znamení eventu Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama