blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Hledáte jednoduchou hru na odreagovaní? Pojďme si na chvíli odpočinout od všech stříleček a automobilových závodů. Přijměte mé pozvání a pojďte se se mnou na chvíli ponořit do světa, kde se z obyčejného kluka vyklube hrdina.


úvodní obrazovka z hry

V překrásné graficky zpracované krajině, kde musíte najít svého otce poté, co Vás otec nechá na farmě a odjede na trh. Farmu zachvátí plameny a vám nezůstane nic jiného, než se ho vydat hledat. Ocitnete se tak na cestě, kde kromě hlavního příběhu můžete plnit spousty vedlejších úkolů. Tu a tam je potřeba něco doručit tu a tam zase něco najít nasbírat nebo ulovit.


pohled na první z lokací hry

Každým splněným úkolem se ve světe získáváte věhlas, za který můžete vylepšovat své schopnosti a tím se odemykají další úkoly. Hra se skládá z téměř dvaceti překrásně zpracovaných lokací. Každá lokace je přitom originální. Setkat se můžete s rybářskou osadou, s lesní steskou, s městem hradem i močály.


jedna z lokací hry

Herní mechanizmy jsou vcelku jednoduché. Na každé části mapy jsou body, budovy, nebo postavy či zvířata, na kterých můžete vykonat nějakou akci. Například nalovit ryby, promluvit a vzít si úkol od postav, nakupovat či prodávat suroviny nebo například lovit zvěř. Každá akce však od Vás něco vyžaduje, aby jste ji mohli vykonat. Například při boji se zvířaty musíte mít například dýku. Při lovu ryb zase prut. Ten je třeba nejprve koupit u obchodníka.


pohled do plného inventáře hlavního hrdiny

Vybavení však není jediná věc kterou potřebujete. U každé akce je také potřeba mít dostatečný počet srdíček. Srdíčka se doplňují spánkem a to buď v táborech, nebo například v hostincích. Odpočinek zase vázán v táborech na jídlo a v hostincích se za něj platí zlaťáky. Zní to složitě, ale herní mechanika je velice jednoduchá a díky absence krve a české lokalizaci přímo od autorů, je hra vhodná i dětem. Dokonce i ocenění jsou docela jednoduché a tak mohou i děti příjemně motivovat.


součástí hry je i serie ocenění za plnění ůkolu

Od hry nečekejte složité herní mechanizmy ani zábavu na desítky hodin. Jde však vcelku o velmi povedenou hru od slovenských autorů. S překrásným a překvapivě návykovým světem. Jde o velice povedenou hru i pro děti. Já ve hře strávil téměř devět hodin a po celou dobu jsem se příjemně bavil. S cenovkou aktuálně se pohybující se okolo 6 euro, jde dle mého o příjemně vynaložené peníze.

Mohlo by Vás zajímat

Hero of the Kingdom na Steamu

Recenze volného pokračování Hero of the Kingdom II

Defend Your Life

Fable III tak trochu jiná hra na hrdiny


Štítky článku deti | hry | pohadka | steam |
Autor Ijacek.007 01.05.2015 zobrazeno 2 518x
Předchozí článek Překrásná česká mobilní hra zdarma Defend Your Life!
Hero of the Kingdom II Další článek


1

Crazy86

2015-05-04 11:27:25

To zní zajímavě, to vyzkouším :-)


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama