blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dnes Vám v krátkosti představím mobilní tower defense hru z českého studia, která je krásná, chytlavá, navíc zdarma a bez jakýchkoliv reklam. Hra je zasazena do lidského těla, kde pomocí rozmísťování staveb musíte zastavit postup 27 druhů nemocí v 17 unikátních kolech.


hlavní menu hry s výběrem dostupných lokací

Čeká na vás 17 unikátních části těla. Od úst až po bonusovou úroveň mozek. Každá část je unikátní. V každé je potřeba rozmístit budovy jinak, abyste své tělo ochránili před nebezpečným onemocněním. Každá úroveň má zároveň tři třidy obtížnosti. V některé například nemůžete stavět jiné budovy, nebo je například rychlost hry automaticky zvýšena.


typy před zobrazované před načtením kola

Ve hře se nachází čtyři druhy budov. Jako v podobných hrách rozdělené do tříd. Krevní kasárny – umožnují zpomalení postupu nepřátelských jednotek pomocí krevních destiček. Krvinkové věže – střílejí s velkou rychlostí, ovšem jejich poškození není velké. Dělostřelecké věže – naopak mohou poškodiv více nepřátel, najednou střílejí však pomalu. Čtvrtým druhem budov jsou vitamínové továrny – tyto budovy poskytují výhody okolním budovám, jako například rychlejší střelbu nebo silnější poškození. Posledním typem budov jsou kyslíkové věže – ty produkují kyslík, za který nakupujete a vylepšujete budovy.


herní prostředí

Všechny druhy budov je zároveň možné vylepšovat a tedy zvyšovat jejich rychlost, poškození nebo specifikaci. Některé jednotky jsou například imunní vůči normálním krvinkovým věžím a poškozují je jen tesla věže. Některým jednotkám zase naopak tesla věže neubližují. Proto je nutné pro správné dohrání taktizovat nejen stavby ale i jejich rozšíření. V kolech se totiž vždy střídá několik typů nepřátel a podle toho musíte budovat obranu.


herní prostředí

Za každé úspěšné dokončení kola navíc získáváte drahokamy. Pomocí nich si můžete postup kolem usnadnit, nebo si za ně můžete nakoupit například jiného hrdinu. Každé kolo je ale koncipováno tak, aby se dalo dohrát i bez používání této měny. Diamanty jsou navíc jediné, které si ve hře můžete pořídit i za skutečné peníze. A tím podpořit autory hry, kteří po Vás hru vyvíjeli.


informace o dokončení kola a získané odměně

možný nákup v aplikaci za reálné peníze

možnosti zakoupení za reálné peníze

Za diamanty si tedy můžete koupit třeba více kyslíku na začátku kola, životy navíc, speciální jednotku nazvanou golem, okamžité nabití bonusu nebo adrenalin pro všechny budovy na mapě.


obchod herních výhod či bonusů

Diamanty však nejsou jedinou odměnou, kterou dostanete za úspěšné dokončení kola. Pokud kolo dohrajete poprvé, odměnou Vám jsou i tablety. Tablety jsou přiřazovány podle toho, jak jste si vedli v konkrétní úrovni a můžete je získat pouze jednou. Pokud tedy budete hrát jedno kolo pořád dokola, počet tablet zůstane stejný. Naopak diamanty budete získávat pokaždé. Za tyto tablety si můžete vylepšovat sílu vašich věží, rychlost a množství přisazovaného kyslíku nebo sílu bonusů.


strom vylepšení

Hra obsahuje také hrdiny. První hrdina je zdarma. Pokud Vám však nevyhovuje, můžete si za diamanty odemknout hrdinu jiného. Hrdinové se mohou pohybovat na mapě a poskytovat důležitou podporu na bojišti. Každý hrdina se přitom postupně zlepšuje, a pokud dosáhne nového levelu, můžete mu zlepšit jednu ze tří schopností. Život, útok a rychlost. Maximální level každého hrdiny je přitom Level 50 a to je už opravdu hodně na bojišti znát.


pohled na hrdiny jejich sílu rychlost i zkušenostní body

Hra je opravdu krásná. Autoři se inspirovaly u seriálu „Byl jednou jeden život“ a dokázali vytvořit hru bez jediné reklamy a navíc česky. Trochu dojem z češtiny kazí encyklopedie, kde je krásně přeložena jen část a zbytek vede na www stránky, které jsou pouze v Angličtině. Trochu mi také vadila nastavená obtížnost některých, kol, které jsou opravdu nastaveny dost obtížně. Například ve střední obtížností. Poslední věcí jsou uspěchy známé z ostatních her. Zde bohužel také nejsou, i když zde autoři otázku nechali otevřenou, vzhledem k žádostem hráčů se možná úspěchy dostatečně ještě objeví, kdo ví.


nápověda ve hře popis nepřátel budov. další pro kliky však vedou jen na anglickou webovou stránku.

Hru je v současné době možné hrát na mobilních zařízeních apple , zařízení s Android a Windows Phone. Navíc se hra muže objevit i na počítačích v distribuci Steam přes greenlight, kde je již dnes v hodnocení hráčů má 65%. Pokud hráči hru budou chtít autoři ji vydají, v pc verzi přitom achievmenty již budou. Pc verze hry pokud bude na Steamu schválena bude také zdarma, s možností koupení diamantů za reálnou měnu.


logo hry

Rád bych touto cestou poděkoval Aleši Křižovy z www.aldagames.com který ochotně odpověděl na všechny mé emailové dotazy ohledně této hry. Technická podpora totiž odpovídala opravdu velice rychle což mě velice mile překvapilo.

Doplněno 14.4.2015

10.4.2015 byla uvolněna pc verze pod distribucí Steam oproti mobilní verzi je však zpoplatněna částkou 5 euro. Z této počítačové verze bylo odstraněno nakupování v aplikaci a byla provedena změna cen všech hrdinů. Pc verzi můžete zakoupit na stránkách Steamu.

Zajímavé odkazy

Android

Google Play

Windows Phone store

Steam pc verze

Oficiální web Autoru (anglicky)

Podobné hry

Plants vs Zombies

Dungeon defenders


Štítky článku android | apple | deti | hry | mobilni |
Autor Ijacek.007 06.03.2015 zobrazeno 3 488x
Předchozí článek Hay Day starejte se o svou virtuální farmu na vašem telefonu či tabletu
Hero of the Kingdom Další článek


1

Sarka

2015-03-08 11:43:14

Moc pěkná hra určitě vyzkouším.


2

Crazy

2015-03-12 15:32:20

Já už začal zkoušet , zatím vypadá, že mi zabere pár hodin mého života, mrška jedna :-D


3

sokorka

2015-03-13 14:42:29

Už jsem také propadla :-)


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama