blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dostala se ke mně nedávno jednoduchá logická hra. Svou hratelností i kvalitou si mě hned získala na následujících řádcích Vám ji v krátkosti představím.


uvodní obrazovka ze hry s indikací načítání

Jedná se o velice jednoduchou hru kdy máte k dispozici rostliny aby jste uchránili svůj dům před invazí zoombíku. K dispozici máte ze začátku jen pár rostlinek dík nímž se snažíte ochránit svůj dům. Herní mechanizmus je takřka stále stejný před začátkem kola si zvolíte jakými rostlinkami budete svůj domek chránit. Ty poté je vkládáte na hrací plochu tak aby jste zlým zobíkum jakkoliv zabránily dojít až ke dveřím vašeho domu.


Herní pole rozestavěné tak aby ubránilo mnohočetnou přesilu

Pro umístění do herního plánu ovšem potřebujete mít sluníčka. Která v každém kole slouží jako platidlo a díky nímž si můžete kupovat rostlinky do herní plochy. Ze začátku hry Vám sluníčka padají z oblohy s těmi by jste ale nevystačili. Takže musíte do herního pole nasadit ještě slunečnice. Ty vám produkují onu potřebnou hotovost pro nákup dalšího vašeho arzenálu. Sluníčka ale samy od sebe nijak nezabrání zombííkum aby se dostaly do vašeho domu protože jakmile se k ním ti zlý nemrtvý dostanou tak je snědí. A vy máte nejen po zdroji příjmu ale i jistotu že nemrtvý budou dále postupovat k vašemu domu. Na ochranu jsou tady například květiny, které střílejí semínka nebo dýně, které vyskočí a nemrtvého zamáčknou.


výběr rostlin pro aktuální level

Různých druhu rostlin a možností jak vlastní dům uchránit máte spousty a velice rychle se dokážete zorientovat, která že ta zbraň je na toho či toho nemrtvého ta pravá. Tak jako zbraní hra obsahuje totiž spoustu druhu nemrtvých, kteří se k vám snaží dostat. Nejprve jde o pomalé a slabé příšerky později však přijdou velice silní soupeři, kteří Vám velice znepříjemní ochranu vašeho domu.


herní pole s vodní plochou uprostřed

Hra samotná obsahuje v kampani 50 kol kdy máte před sebou obranu dvorku. Poté část z bazénem kde musíte umisťovat rostliny na lekníny nebo používat jiný druh ochrany a nakonec se ocitnete na střeše kdy musíte chránit komín. Díky vyváženému množství zbraní i protivníku hra nenudí a je nutné někdy opravdu přemýšlet než se vám podaří Váš dům v konkrétním kole ubránit.


základní obrazovka netypické menu

Dokončením všech kol však hra nekončí. Po dokončení hlavní části tedy advantury se vám odemknou další části hry. Některé se odemknou již v průběhu hraní ostatní však až po dohraní adventury.


odemčené a dokončené minihry

Dostanete pak možnost si proti nemrtvým například si pomocí kamenů zahrát boowlling nebo naopak pomocí kombinací nemrtvých si vyzkoušet jak se dostat přes obranu domu složenou počítačem. Díky těmto dalším minihrám Vás hra udrží v hraní i po dokončení hlavní časti a udrží si tím další svou hratelnost.


Seznam odemčených částí bonusového obsahu

Dokončit všechny části hry i miniher Vám zabere další spoustu času a přípravy pro Vás další várku pohodového hraní. Já osobně jsem hře propadl o vánočních svátcích a téměř jedním hltem jsem základní část dohrál. Základní hra mi trvala něco přes 15 hodin čistého času další minihry už hraji jen oddechově. Rozhodně doporučuji pokud jste hru ještě neráli si ji alespoň zkusit. Na stránkách můžete stáhnout plně funkční hru které je omezena na 60 minut hraní. I během toho však stihnete několik kol a pochopení jednoduchosti a krásy této logicko-zábavné hry. Hra je pouze v angličtině což vadí jen tím že nejsou hned jasné popisy rostlin nebo jejich způsob používaní. Po chvíli hraní však dokáže hru ovládat i člověk, který neumí anglicky ani slovíčko. Nepočítám slovíčka typu NEW GAME.

Pokud se rozhodnete hru vyzkoušet přeji hodně štěstí a co nejméně návštěv ve vašem chráněném domě. Do komentáře klidně můžete napsat zda-li jste hru zkusili nebo jestli Vás chytla tak jako mě.

Zajímavé odkazy

Oficialní stránky hry (anglicky)

Recenze na idnes.cz

Všechny obrázky naleznete i ve Fotogalerii

Podobné hry

Dungeon defenders

Překrásná česká mobilní hra zdarma Defend Your Life!



Plants vs. Zombies

Plants vs. Zombies

83%
Autor článku měl hru spuštěnou celkem v 11 dnech. A splňil 83% výzev autorů hry. Proč u hry není 100% ? Poslední spuštění hry pod jeho učtem bylo 06.02.2014

Štítky článku hry | recenze | steam | windows-7 | windows-vista | Xbox | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 12.01.2012 zobrazeno 8 118x
Předchozí článek Psycho pinball
Dungeon defenders Další článek


1

sokorka

2012-01-12 19:03:01

jj. celé Vánoce u této hry :-)


2

Crazy

2012-02-08 15:50:42

To jsi mi dal ale tip, porad to hraju a nemuzu se odtrhnout :D


gravatar3iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2012-02-08 16:23:11

jsem rád že se ti libý ja jsem ji byl takřka pohlcen a věnoval jsem ji opravdu hodně času na oplátku mi naopak vrátila spoustu hodin zábavy :-)


4

Crazy86

2012-05-27 18:46:54

Už jsi tady uvedl tři hry, které tě ovládli a kvůli nim si nemohl vůbec spát :) Plants vs. Zombies mě také chytla, ale zmínil bych hru LIMBO, kterou si určitě zahrej, je to chytlavá hra na přemýšlení a myslím, že nějaký čas nad tím strávíš než dojdeš dokonce :) a rozhodně nebudeš chtít jít spát :D


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama