blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dungeon defenders je hra, ve které pomocí kombinací pastí a vlastního obětavého boje musíte uchránit krystal, který je umístěn ve vaší aréně. Jedná se o hru, která se skládá ze dvou částí. První je taktický, ve kterém máte pomoci omezených zdrojů možnost na vaší herní mapě umístit překážky, které později pomohou v obraně vzácného krystalu. Druhá čast je poté velice jednoduchá. Vpustíte do své arény hordy nepřátel a s těmi se musíte vypořádat. Úkol je tedy jasný – za každou cenu uchránit krystal.


logo hry

I když to nezní nijak zábavně, opak je pravdou. Ve hře máte na výběr několik typů hrdinů, z niž každý má vlastní možnosti útoku i vybavení. Také specifické možnosti boje. Jejich kombinací pak teprve docílíte zajímavých výsledků a snadnějším splnění obrany krystalu.


obrázek ze hry

Čím dál se probojujete, tím silnější bude i útočná síla počítačových protivníků a tak se Vám bude docela často stávat, že nějaký level budete dělat několikrát, než jej zdoláte. Ono to však vůbec nevadí, jelikož má hra i systém, který vám počítá zkušenosti a díky němuž můžete svého hrdinu pravidelně vylepšovat. Vylepšovat můžete nejen hrdinu, ale také svou výstroj. Té je ve hře opravdu velké množství. Právě díky tomuto jednoduchému, ale velice efektivnímu mechanizmu, se stává hra velice návykovou a bude Vám přece jen trvat, než se odhodláte svůj boj ukončit a jít například spát.


obrázek ze hry

Od začátku je hra koncipována na několik hráčů. Dá se sice hrát i v jednom hráči, ovšem hned ve druhém kole zjistíte, že to asi není ta správná cesta, kterou se vydat. Pro jediného hráče totiž ubránit několik cest je opravdu složité a popravdě i docela nudné. Od začátku je hra koncipována na několik hráčů. Dá se sice hrát i v jednom hráči, ovšem hned ve druhém kole zjistíte, že to asi není ta správná cesta, kterou se vydat. Pro jediného hráče totiž ubránit několik cest je opravdu složité a popravdě i docela nudné.


obrázek ze hry

Dungeon defenders mě bavil několik měsíců. Díky němuž jsem s bratrem a přítelkyní zabíjel hordy počítačových protivníků a skvěle jsem se několik desítek hodin bavil. Ve chvíli, kdy jsem ale dostal svou postavičku do úrovně 71 jsem ovšem usoudil, že je čas se podívat po další hře, která by se dala na počítači hrát cooperativně. Hru samotnou jsem bohužel nerozjel v místní sítí pouze přes TUNGLE síť. Pokud by jste tedy hledaly možnost jak si zahrát doma na více počítačích, pak na každý musíte nainstalovat tungle klienta a všechny musíte mít připojeny k internetu.

Pokud hledáte hru pro více hráčů, kde se budete skvěle bavit aniž by jste musely vašeho spolubojovníka zastřelit, určitě doporučuji hru vyzkoušet. Hra bohužel nemá lokalizaci, avšak to zase až tak nevadí, protože po chvíli hraní všechny důležité herní mechanizmy budete ovládat. Pokud nechcete hru ukrást, ale chcete se k ní dostat legální cestou, tak ji budete muset koupit z největší pravděpodobností na STEAM(u) u pc verze a nebo na marketu pro xbox360. Zajímavostí také je, že hra je dostupná snad pro všechny dnešní platformy tj. pro pc, Xbox apple i play station. Pro mobilní zařízení na systému android, byla dokonce uvolněna verze zdarma. Ta je však částečně odhlehčena a ovladaní na mobilním telefonu není zrovna konfordní.

Zajímavé odkazy

Officiální stránky

Recenze games tiscali

Steam stránka hry

Márket XBOX

Český návod jak zprovoznit síťovou hru

Console Command documantions

Unreal Engine 3 Console Commands

Systémové pořadavky

Minimum:

OS: Windows XP

Processor: 1 Ghz Dual-Core CPU

Memory: 1 GB RAM

Hard Disk Space: 2GB

Video Card: Graphics Card with Shader Model 3 support, 256 MB video memory

DirectX®: 9.0c

Sound: DirectSound-compatible sound device

Doporučené:

OS: Windows 7

Processor: 2Ghz Dual-Core CPU

Memory: 2GB RAM

Hard Disk Space: 2GB

Video Card: Graphics Card with Shader Model 3 support, 512 MB video memory

DirectX®: 9.0c

Sound: DirectSound-compatible sound device



Dungeon defenders

Dungeon defenders

8%
Autor článku měl hru spuštěnou celkem v 24 dnech. A splňil 8% výzev autorů hry. Proč u hry není 100% ? Poslední spuštění hry pod jeho učtem bylo 16.11.2014

Štítky článku apple | recenze | steam | Xbox |
Autor Ijacek.007 14.05.2012 zobrazeno 5 462x
Předchozí článek Plants vs. Zombies
Duke nukem forever Další článek


1

sokorka

2012-05-14 16:25:24

A na mě se zapomělo :-) Jinak závislost můžu jen potvrdit :-)


gravatar2iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2012-05-14 16:52:05

no opravil jsem svou chybu a do textu jsem tě přidal :-)


3iconfreebit.cz

IT

2012-05-18 20:04:32

Hezký i takové stránky existují? :) Good luck


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama