blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Opět nastal čas karnevalů a maškarních bálů. Už měsíc jsme vymýšleli kostým. Dcera teď hodně „žere“ Šmouly a já celá nadšená už vymýšlela kostým Šmoulinky. Ovšem jen do doby, než táta zmínil Batmana. :-)
Od té doby prostě nic jiného nemohlo být. Dost dlouho jsem se jí to snažila rozmluvit, přesto marně. Nakonec jsem asi týden před karnevalem naběhla do sekáče s tím, že na něčem najdu logo. S tím jsem moc neuspěla. Ale prišli mi do ruky černé kalhoty a triko po 10 Kč a šátek za 5 Kč.


Obrázek

Jak už to bývá, tak dcera 2 dny předem začala vymýšlet, že ůjde za něco jiného. Tak nějak jsem to čekala a prot jsem vše nechávala na poslední chvíli. Chtěla jít za šmoulu, ale pouze za Siláka. naštěstí je rozumná a usoudila, že by jsme to za 2 dny asi nestihli a že tedy ten Batman bude.
Tak jsem se dala konečně do šití. Kalhoty vypadali od nějakého obleku. Stahování v pase na gumičku. Tak potřebovali jen zkrátit. tak jsem je jen založila a přišila rovným stehem.
Na triko stačilo jen našít logo. To jsem si našla na internetu ve dvou velikostech. Úpřimně jsem si myslela, že má logo i na plášti, tak jsem začala dělat obě. To mi bylo ale vyvráceno a použila jsem tedy jen to malé.


Obrázek


Obrázek

Na logo jsem použila nepoužíváné látky. Příště bych ale volila místo zbytku frotého prostěradla nějaký kousek bavlny. Tohle se mi při šití dost krabatilo. Ale chtěla jsem využít zbytky.


Obrázek

Šablonu jsem si vytiskla a vystřihla.Ovál i vnitřek. Ovál jsem obkreslila na froté a vystřihla. To samé jsem uděla s vnitřkem. Abych si to zjednodušila a hlavně zrychlila. Přilepila jsem to k sobě lepidlem na textil. Správně by se to mělo dát na vlizelín a nažehlit. Poté stačilo jen ovál přišít na triko. Přišívala jsem to jako aplikaci. Hustým cik-cakem (0,5). Já také počítám, že to odpárám a triko použiji zase na něco jiného.


Obrázek


Obrázek

Přišel na řadu plášť. Původně jsem ho chtěla nechat tak. Ale nějak mi to nedalo. Zase za ty peníze by mi nemuselo být líto do toho střihnout. :-) Tak jsem na něm nadělala zuby. Nakreslila křídou a stříhala entlovacími nůžkami, aby se to netřepilo. Chtěla jsem to jen zavázat na uzlík pod krkem, nakonec jsem zvolila připnutí na zicherky.


Obrázek


Obrázek

Přiznám se, že na tu chvíli se mi ani necchtělo hrát s nějakou kuklou, i když pěkný návod a odkaz do Octoberu jsem zahlédla na tomto blogu. Vyřešila jsem to škraboškou. To jsem také jen vystřihla vnitřek šablony. Vybarbila temperkama a navlékla černou kloboukovou gumičku.


Obrázek

Kostým byl hotov. Stějně mi na něm něco chybělo. Ale jelikož byl karneval už ten den, nebyl nějak čas procházet sekáče a podobně, tak jsme koupili žlutý pásek tentokrát za 80Kč.


Obrázek

Celý kostým tedy vyšel zhruba na 100Kč, byl rychle hotov a měl úspěch.
Podotýkám, že toto není nějaký extra návod na šití, ale spíše rychlovka a inspirace. Tak klidně hoďte do komentu i ty vaše ;-)


Obrázek

Mohlo by Vás zajímat

Jednoduchý kostým víly Amálky

Jak ušít velkou nákupní tašku


Štítky článku deti | rodina | siti |
Autor sokorka 11.03.2017 zobrazeno 5 073x
Předchozí článek Jak nastavit port forward u O2 VDSL modemu ZTE ZXHN
Jak na problém s instalaci VMware tools na Windows XP CZ SP3 Další článek


gravatar1iconwww.tlustjoch.blog.cz

TlusŤjoch

2017-03-11 20:32:29

Dost dobrý!


2iconzuzkavkostce.blogspot.cz

Zuzka v Kostce

2017-03-11 22:22:13

Super nápad, rychlé a malýmu udělal evidentně parádu :)


3

sokorka

2017-03-11 22:28:22

Děkujeme. :-) Malá je fakt jak malý. :-)


4iconzuzkavkostce.blogspot.cz

Zuzka v Kostce

2017-03-11 22:37:08

Malá jsem chtěla napsat samozřejmě, pardon :D :)


5

sokorka

2017-03-11 23:15:33

Však to je jedno, zrovna tam právě říkali, že je jako kluk, že to k ní pasuje :-)


6

sarka

2017-03-13 19:00:22

moc pěkné příště radim čertíka


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama