blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dnes Vám představím velmi zajímavou audioknihu, naplněnou zajímavými informacemi. Tento zajímavý téměř 48 hodin dlouhý titul, Vám ukáže, že ne všechny věci okolo nás, jsou tak staré, jak si myslíte.

Oblíbil jsem si poslech audioknih, protože mám při cestě do práce v autě čas a chtěl jsem jej využít. Ve své neustále se rozšiřující sbírce titulů mám, jak odpočinkovou, tak také naučnou literaturu a právě do druhé zmiňované kategorie patří dnes představovaná audiokniha. Jak už název napovídá, jedná se vlastně o souhrn zásadních myšlenek, které změnily uvažování a vnímání světa kolem sebe pro celé generace.


pohled na témata samostatně ke koupi

Jak již rejstřík napovídá, titul který obsahuje 1001 kapitol, je dlouhý přes 48 hodin a je tematicky rozdělen do několika tematických celků. Umění a architektura, Filozofie, Politika a společnost, Psychologie, Náboženství, a Věda a technika. Přitom se dá každá kategorie koupit zvlášť, takže pokud Vás zajímá jen konkrétní téma, nemusíte kupovat celý set, který je cenově zvýhodněn, ale můžete si koupit jen titul, který Vás zajímá. Osobně si myslím, že by to ale byla škoda. I když mě osobně například část o náboženství příliš nebavila, přesto jsem i tuto část ze zaujetí poslouchal a zjišťoval, jak jsou si některá zdánlivě rozlišná náboženství podobná.

Vzhledem k počtu témat je jasné, že se autoři nemohli věnovat každé kapitole příliš dlouho. Přesto je dle mého délka jednotlivých části dlouhá tak akorát. U nezajímavého tématu za chvíli přijde zajímavější a rychlé tempo prezentovaných myšlenek, tak předá důležité informace, ale nezačíná udit svou délkou. Ať totiž chcete nebo ne, pokud se dáte do zaposlouchání podobného díla, narazíte sem tam na části, které Vás nezajímají, jenže téměř s jistotou tuto část nahradí něco, co Vás naopak zajímá.


mé hodnocení audioknihy se základním popisem.

Dle mého názoru jde o skvělý případ audioknihy, která dovede rozšířit obzory a přitom se nesnaží páčit do Vás vědomosti za každou cenu. Věděli jste například, že kanalizaci (47) vynalezla civilizace okolo roku 1500 před naším letopočtem? Nebo například že sudoku (100) je zkratkou japonské fráze „každé číslo lze použít jen jednou“ nicméně hra nepochází z Japonska, ale vytvořil ji v roce 1979 americký architekt na penzi? Nebo například, že plánované zastarávání (901) neboli omezená životnost výrobku byla praxe již z roku 1932. Kdy výrobci ve velkém zkoumali, jak omezit životnost výrobku, aby se rozbil a musel být nahrazen či opraven? A pak, že dnešní „kurvítka“ v elektronice jsou něčím novým.

To je jen rychlý výčet toho, co vše můžete v tomto titulu najít a dle mého rozhodně stojí za to, si alespoň jednou tuto knihu pustit. Obohatit se tak o zajímavé myšlenky, které ať už si to uvědomujeme nebo ne, změnily chod myšlení společnosti do stavu, ve kterém je teď. A že to nebyla jednoduchá cesta, ale cesta postupných procesu, za které se nejeden autor myšlenky za svého života setkal s pramalých pochopení. Mé hodnocení knihy je tedy velmi vysoké, příjemně se čte, obsahuje spoustu témat a navíc rozšiřuje znalosti. Za mě tedy 95%.

Mohlo by Vás zajímat

Audiokniha 1001 myšlenek (kompletní) stránka Audiotéka.cz

Vyhledání všech titulu 1001 (audiotéka.cz)


Štítky článku myslenky | recenze | skutecnost | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 05.04.2019 Opravil(a) sokorka zobrazeno 1 292x
Předchozí článek Kniha NA ZABITÍ
Recenze audioknihy Jak zbohatnout aneb co chudí lidé nevědí Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama