blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Tuto knihu jsem poslouchala již před časem. A od původního záměru recenze na ní jsem upustila. Jenže mi neustále zůstává v hlavě, tak na ni něco bude. Prostě to není jedna z těch, které dočtete, protože musíte, když už jste začali, zavřete a tím to skončí. Tak tahle je přesný opak. Navíc patří do kategorie trihllerů, které se teď těší, čím dál větší oblibě.

Musím uznat, že mě k tomu žánru dovedla Dívka ve vlaku. Po jejím doposlechnutí jsem začala hledat podobné knihy. Kniha Do vody mě sice zklamala, ale nenechala jsem se odradit. A myslím, že výsledky stojí za to. Zpět ke knize.


Obrázek

Ted Severson (pro mě teda divné jméno, které mi evokuje severské detektivky a Jak jsem poznal vaši matku v jednom :-) ) zbohatl v podstatě na rozjezdu internetu. Přesto jeho život není dokonalý. Má sice krásnou manželku Mirandu a staví vysněný dům na venkově, jenže viděl něco, co neměl. Celý zdeptaný sedí v letištním baru a snaží se žal zahnat alkoholem. Zde potkává krásnou dívku, která vzbuzuje jeho sexuální touhy. Ted se však ovládá. S dívkou Lily se dává jen do řeči. Jejich konverzace pokračuje i v letadle, kde si sednou vedle sebe a kde se pouhá konverzace mění na hru na pravdu. Zde vychází mimo jiné najevo i Tedovi touhy. Lily se tak dovídá, že Ted má nevěrnou manželku. Ta si začala s tesařem, který staví jejich dům. Na konci letu mu Lily, nabízí, že mu pomůže manželku zabít. Myslí to vážně? Nebo mu chce dát jen příležitost k dalším setkáním? To se Ted rozhodne zjistit.

Zde jakoby začínala hra na babu, při které vycházejí postupně tajemství všech účastníku. Hlavní jsou čtyři.

  • Ted: pořád v práci, málo času se snaží kompenzovat plněním přání
  • Miranda: znuděná panička, která se chce mít ještě lépe
  • Lily průměrná holka, která si dost zažila a problémy řeší po svém
  • Kimball: klasický detektiv, se svými vlastními problémy

Těm své hlasy v audiovizi propůjčili Kristýna Kociánová, Kateřina Janečková, Martin Stránský, Petr Gelnar. Takto jsou odděleny i kapitoly. Každá nese jméno hrdiny, který vypráví svou část příběhu. Stejně je to i u audioknihy je to doplněno o rozdělení kapitol pomocí hudby. Velkým plusem je, že vůbec neruší, spíš to celé podtrhává.

Kniha je ve 3 formátech. – Knižní – tam se cena pohybuje mezi 216–260 Kč. Například na Booktok.cz

Kniha má 320 stran, vychází v brožované i měkké vazbě. Audiokniha má 10hodin a 12 minut. http://www.peter-swanson.com/about/ Knihu napsal Petr Swanson. Ten má na kontě v tuto chvíli 3 knihy. Kniha Na zabití vyšla v roce 2015. Originální název je The Kind Worth Killing. A to i jako e-kniha. V roce 2017 se dočkala i slovenského vydání Na zabitie. Ve stejném roce vychází další jeho dílo. Platanová alej/ Štěstí v neštěstí / Budík v srdci/ Sklářův učeň. Tu je zajímavé, že na Databázi knih má jen jedno hodnocení a to je odpad. Kdežto na zabití vyhrála i několik cen. Tak jsem zvědavá na jeho třetí knihu Všechny krásné lži, která má vyjít v roce 2019.

Mně se osobně líbila a ani na chvíli jsem se nenudila, neboť je plná nečekaných zvratů. Hlavní postavě, ať byla jakákoliv, jsem fandila a dost tomu myslím napomohlo i propůjčení hlasu. Očividně nejsem sama. Má vysoké hodnocení. Na Audiotéce je to 4,5 ze 120 hodnocení. Na databázi knih dokonce 83%. Takže, pokud inklinujete k tomuto žánru, rozhodně stojí za vaší pozornost.

Mohlo by Vás zajímat

Audioknižní verze za 249 Kč.

Ekniha Booktook.cz

Ekniha Alza.cz za 149.

Recenze Dívka ve vlaku

Recenze Do vody


Štítky článku adrenalin | myslenky | recenze | zabava |
Autor sokorka 21.01.2019 zobrazeno 1 044x
Předchozí článek Audiokniha Do vody
1001 myšlenek, které změnily naše uvažování. Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama