blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Autor Dan Brown Autor Dan Brown Vás v tomto napínavém thrilleru vezme do ne příliš vzdálené budoucnosti, ve které se chystá futurista Edmond Kirsch, odhalit objev, který má přinést odpovědi na dvojici základních otázek. Odkud jsme přišli? A kam směřujeme?

Edmond je při svém velkolepém odhalení objevu, jenž má navždy změnit tvář vědy, chladnokrevně zavražděn, aniž by stihl svou pečlivou prezentaci pustit. V nastalém chaosu se tak jeho přítel Robert Langdon, který byl na slavnostní akci pozván jako čestný host, dozví, že existuje možnost, jak prezentaci ručně spustit a tím odhalit světu výsledek práce, díky které přišel Edmond v přímém přenosu o život, odhalit světu. Vydá se tedy na nelehkou cestu, nejen zjistit, kde se prezentace nachází, ale také najít heslo, které ji dovolí spustit. Navíc je nutné odkrýt v sítích intrik stopy vedoucí k pachateli chladnokrevné popravy.


Skutečná katedrála bravurně popsaná v knize počátek.
Zdroj obrázku wikipedie

I když je rozjezd knihy ze startu poněkud pomalý, později děj velmi přirozeně graduje a posluchač tak nikdy neví, co bude dále. Musím uznat, že autor velmi přirozeným způsobem rozšiřuje posluchačovy vědomosti díky popisu skutečných míst, jako je například Guggenheimovo muzeum Bilbao ve kterém se odehrává galavečer s popravou Edmonda. Dům z muzeem Casa Milà, ve kterém Edmond bydlel a do kterého se vydá Robert hledat heslo pro spuštění prezentace. Tak chrám Sagrada Família, do kterého se dej poté posune v další části příběhu. Všechny tyto místa jsou přitom velmi poutavým, přesným a srozumitelným způsobem popsány nenásilnou formou do překvapivých podrobností.


Hodnocení audioknihy

Audiokniha Vás bude bavit 19 hodin a 30 minut. Je rozdělena do 133 kapitol, které ovšem v Audiotéce mají všechny stejné jméno. Nahrána byla v nakladatelství Tympanum a hlas ji skvěle propůjčil člen činohry národního divadla Brno Martin Sláma. Děj mě později natolik připoutal k poslechu, že jsem několik minut seděl v autě čekaje na konec kapitoly či jsem si zcela výjimečně pustil několik minut audioknihy i doma na sluchátkách, což normálně nedělám, protože audioknihy ve většině případů poslouchám v autě. Mé hodnocení je tedy příjemných 95% a všem tuto audioknihu vřele doporučuji.

Mohlo by Vás zajímat

Audiokniha počátek na portálu Audiotéka

Guggenheimovo muzeum Bilbao na wikipedii

Dům Casa Milà na wikipedii

chrám Sagrada Família na wikipedii


Štítky článku myslenky | recenze | zabava |
Autor Ijacek.007 28.05.2019 Opravil(a) sokorka zobrazeno 924x
Předchozí článek Jak se mi líbila audiokniha Trhlina
Recenze astronautův průvodce životem na zemi Další článek


1iconinspirationbylinda.cz

Linda

2019-05-31 11:00:29

O knize jsem už četla a vypadá zajímavě. Každopádně já jsem pořád na tu klasiku, kdy si vzít do ruky knihu a číst. Audioknihám jsem zatím nepřišla na chuť :)


gravatar2iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2019-05-31 11:02:31

No pak se začti do knižní předlohy :-) příběh je velmi poutavý je tak docela jedno jestli se ponoříš do knižní nebo jiné verze knihy :-)


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama