blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

V dnešním článku se podíváme na výsledek druhého pokusu, jestli se dá za první rok života s kočárkem nachodit na procházkách více jak 365 km. Tedy v průměru každý den jeden Km.


Obrázek

Myšlenka tohoto cíle se datuje k narození mé dcery, což je odedneška více jak devět let. S ní jsem poprvé začal s kočárkem na vycházkách zapínat GPS trasování, abych zjistil, kolik se dá na procházkách nachodit Km. Podotýkám, že jsem trasoval jen sebe, tedy pracujícího otce, protože u matek nebo rodičů na mateřské dovolené, které s dítětem pravidelně chodí tento cíl rozhodně těžko dosažitelným není. Pokud se totiž rodič starající se o dítě řekněme na „full time“, alespoň jednou denně vydají na vycházku, pak limit bez problému zvládnou, nebojím se napsat, i za polovinu z onoho pomyslného prvního roku dítěte. Pracující rodič, kterým jsem i já, má splnění cílů přece jen trochu složitější, protože každý den chodit s dítětem kvůli práci většinou nejde.


Pohled na dny v kalendáři kdy jsem se vydal s kočárkem na procházku.

Když se tedy podíváte na následující obrázek, můžete si všimnout, že mé vycházky s kočárkem se tak většinou realizovaly převážně o víkendech. O to více je pak potřeba využit oněch dvou dní k tomu, abych překonal hranici 7 dní a nebyl tak v týdenní ztrátě. Přičtete-li si k tomu také vrtkavost počasí a také svéhlavost ratolestí, tak limit 365 není úplně jednoduchý. V prvním případě jsem tento limit nesplnil jen proto, že dcera si oblíbila jízdy v dětské sedačce na kole a v kočárku tak už nechtěla vydržet.


Usměv prosím dohlížím na cestu

U druhého pokusu se však historie neopakovala, a to hlavně ze dvou důvodů. Syn se stále v kočárku vozí, a hlavně jsme poněkud zvedli průměrný počet km na jednu vycházku. Takže místo prvního pokusu, který skončil na počtu 331 km za rok, jsem tentokrát daný cíl splnil, a to s opravdu velkou rezervou. Za první rok života syna jsem totiž s kočárkem na procházkách nachodil 711 km, což je 194% cíle. Dalo by se tedy říct, že jsem druhé šance využil a stanovený cíl jsem splnil. Hlavním hnacím motorem však nebyl cíl počtu Km, ale hlavně potřeba se hýbat na čerstvém vzduchu, který je blahodárný jak pro mě, tak také pro ratolest, které čerstvý vzduch rozhodně ve vývoji pomáhá, a to je myslím si ten hlavní benefit procházek. Schválně jak jste na tom vy? Chodíte nebo chodili jste také s kočárkem a máte představu kolik Km jste tak mohli nachodit? Pochlubte se v komentářích.

Mohlo by vás zajímat

Cíl 365 km s kočárkem, pokus číslo dvě

Se svou dcerou v kočárku jsem překonal vzdálenost 300 km


Štítky článku deti | rodina | skutecnost | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 28.07.2022 Opravil(a) sokorka zobrazeno 2 533x
Předchozí článek Vyhlídkový let nad Krnovem helikoptérou BELL 206B
Dinopark Vyškov 2022 Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama