blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Do Krnova se na jeden den vydala interaktivní výstava s modely dinosaurů, která lákala na prohlídku těchto dávno vyhynulých tvorů. Oplatí se zaplatit nemalé vstupné a jít si tyto modely prohlédnout? Dozvíte se na následujících řádcích.


reklama před areálem


vstup do areálu

Začněme tím, co na cedulích upozorňující na tuto výstavu nepotkáte a to je vstupné. Vstupenka v Krnově stála 200 Kč na dospělého a 150 Kč na dítě. Po zaplacení vstupného samozřejmě v hotovosti, jsme od paní pokladní získaly razítko na ruku. Následoval vstup do areálu Karnoly, ve kterém si na jeden den pronajali prostory organizátoři této putovní výstavy.


vypadal jako živý :-)

Po pár metrech na nás již čekala dvojice dinosaurů. První model byl pohyblivý a naháněl patřičný strach. Pohyby i vydávajícími zvuky. Hned vedle modelů byl model vajíčka, určený pro fotografování ratolestí.


Dinosauři v krnovské Karnole

Objekt Karnoly se již několik let rekonstruuje a tak bylo zajímavé dívat se na to, jak modely dinosauru stojí defakto na staveništi, kdy za samotnými modely zvířat můžete vidět vysazené dveře či naskládanou dlažbu. Více toho venku kromě zajímavostí areálu k vidění již nebylo. Zbytek modelů byl rozmístěn v jedné ze spodních prostor.


dinosaurus

Uvnitř k vidění byla cca patnáctka velkých modelů dinosaurů a zhruba sedm modelu mláďat. U většiny modelů bylo možné najít informační tabule s nějakou zajímavostí o vymodelované­ho druhu.


nosnost 50Kg cena 60Kč doba trvání atrakce ? těško říct ratolesti hodnocena velmi pozitivně.

Dva velké modely, na kterých se mohli děti za symbolických 60 Kč na chvíli „svést“. Modely sebou uměli jen vrtět, nicméně dle záře ve tváři dcery to bylo dostačující.


zdařilý převlek

Byla zde i k vidění dvojice kostýmů, do kterých se každou celou hodinu převlékl jeden z pořadatelů a několikrát prošel se zřejmě nelehkým kostýmem celou halou. My měli štěstí a mohli jsme sledovat model, který díky své velikosti měl nepatrnou kameru, díky níž obsluha uvnitř věděla do čeho vlastně šlape.


zdařilý převlek

Jako poslední bych rád zmínil dvojici míst, kde bylo možné shlédnout nějaké informace ohledně dinosaurů. První bylo místo pro děti, kde na televizi běžela nějaká animovaná pohádka. Druhé stanoviště bylo již pro větší publikum. Zde projektor promítal na stěnu dokument. Dokumentu dcera nevěnovala pozornost a u pohádky vydržela asi 2 minuty.


pokud jste měli chut mohly jste se podívat na dokument o dinosaurech

Co napsat na závěr? No vstupné se mi zdá poněkud přemrštěné vzhledem k tomu, co akce nabízí a co je možné se prohlédnout. Celou „výstavu“ lze projít do 30 minut, pokud však modely děti zaujmou nebo chtějí shlédnout film či zrovna máte celou a místní organizátor se nasouká do nelehkého kostýmu, může se čas trochu natáhnout. Mně osobně se akce docela líbila. Některé modely byly vskutku precizní. Byla umístěna v místech, kam se normálně nedostanu, ale hlavně dcera odcházela s rozzářenými očima a to je pro mě znamení, že jsem peníze zase až tak špatně neutratil.

Mohlo by Vás zajímat

Kukuřičné bludiště Opava

Výlet parním vlakem do Osoblahy


Štítky článku deti | fotografie | rodina | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 01.10.2017 zobrazeno 2 478x
Předchozí článek HDR fotky Chorvatsko 2017
První porucha přístroje Garmin Fenix3 Další článek


1

sarka

2017-10-01 20:33:46

jeden z mala spokojenych divaku dnes jsem vyslechla i mnoho ponekud negativnich reakci jsem rada,že se vam to libilo když jsem vam o tom řekla


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama