blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

O víkendu se v Olomouci pořádala mezinárodní květinová výstava a zahradnický veletrh nazvaný Flora. Vzhledem k tomu, že žena chtěla doplnit zahradu o nějaké rostliny a babička je milovníkem květin, rozhodli jsme využít krásného počasí a na Floru se vydali.


krásného počasí využilo spousta návštěvníku a bylo to znát

Bohužel stejný nápad mělo spousta dalších lidí což jsme zjistili hned, jak jsme dorazili do Olomouce. Prvním problém bylo kde nechat naše auto. Areál výstaviště se totiž nachází v centru Olomouce a i když je kolem spousta parkovacího místa, v době našeho příjezdu jsme nacházeli pouze uzavřené parkoviště s nápisy obsazeno. Objeli jsme téměř celé výstaviště, než jsme nalezli místo pro zaparkování našeho auta. Policisté nás nasměrovali do podzemích garáží Galerie Šantovka, což je obchodní centrum hned téměř vedle výstaviště. Hned jak jsme přijeli k parkovišti, zarazil mě nápis s počtem volných parkovacích míst. Na tabuli svítilo něco málo přes 50 míst.


díky obrovskému náporu návštěvníku se v Olomouci jen těžko hledalo místo pro parkování policie odkláněla návštěvníky do nedalekých garáží obchodního centra Šantovka

Nájezd do podzemního parkoviště však také nebyl výhrou. Museli jsme do druhého podzemního podlaží, kde měli být volná místa. Množství aut však s informací na tabuli moc nesedělo, a když jsem vjížděl do nižšího patra podzemní garáže již na ceduli svítilo pouze dvacet parkovacích míst. Nakonec mi došla trpělivost a auto jsem nechal na prvním volném parkovacím místě, které jsem našel.


pohled na dav návštěvníku v areálu výstavy

Dalším problémem po opuštění parkoviště byl vstup do samotného areálu. U všech pokladen, které jsme míjeli, byly neskutečné fronty. S tímto faktem jsme dopředu počítali a tak žena, v dobré víře ušetření čekání ve frontě, koupila lístky přes internet pomocí elektronické rezervace. Netušila však jak nám tím vstup do areálu zkomplikovala. Pomocí elektronické vstupenky jsme mohli do areálu vstoupit pouze elektronickým turniketem, který byl součásti Areálu A. Ten je však přesně na opačném konci výstaviště, než kde jsme byli nuceni nechat auto. Nezbývalo tedy nic jiného než se vydat okolo výstaviště k té správné bráně. Představa, že vystojím velkou frontu a dozvím se, že musím stejně na jinou bránu mě hnala rovnou k bráně na vstupence. Obešli jsme si tedy téměř celý areál, když jsme u brány A našli prázdnou boční bránu. V tu chvíli jsem využil situace a zeptal se, zda- li do areálu nemůžeme vstoupit touto boční cestou. K menu údivu mi bylo sděleno že mužů, protože turniket na elektronické vstupenky stejně nefunguje. Že ale budu muset ještě k hlavní bráně pro jakou si jinou vstupenku.
vstup do areálu

Jakmile jsme se dostali do areálu nestačil jsem se rozhlížet, kolik lidí na výstavišti bylo. Obrovské masy lidí se tlačili v několika proudech a zastavit se v klidu si prohlédnout stánky, bylo někdy nadlický výkon. Ale ani pokud jste zůstali v nějakém proudu, postup jste zaručen neměli, co chvíli se někde stálo. Po chvíli jsme toho měli dost. Hlídat celou skupinu bylo složité.


auta skryta pod trávou byla součástí výstavy bonsaji

součástí výstavy flora byla i výstava bonsaji

Součástí Flory byla i výstava bonsai. U vchodu však z nepochopitelného důvodu ostraha brzdila návštěvníky a požadovala po nich vstupenky. Ano chtěli ty vstupenky, které jsem neměl, protože jsem se odmítl vydat znovu k bráně A pro potvrzení mé elektronické rezervační vstupenky. Slečnu jsem z ostrahy jsem v davu ignoroval a prostě jsem se vměstnal do pavilonu s výstavou.


skleníky které jsou součásti areálu je opravdu škoda nenavštívit

pohled na kvetoucí kaktus ve skleníku

Po shlédnutí výstavy bonsai jsme se vydali do prohlídky skleníku a také botanické zahrady. Zde byly již v porovnání s hlavním proudem podstatně měně lidí. V botanické zahradě se dokonce dala najít volná lavička, kde se dalo na chvíli odpočinout. Je zde překrásný strom, který již před pěti lety v době Flory moc pěkně kvetl a tak jsme si udělali fotky pod stromem v novém složení.


jedna krásná fotka pod rozkvetlým stromem

Po opuštění zahrady jsme narazili na nečekané zpestřen,í kdy se na zídce vedle nás díval páv.


na všechny návštěvníky dohlížel zvědavý páv

Ze skleníku jsme se vydali doprostřed výstaviště, které lemovaly stánky se vším možným, ale také zde bylo o poznání více místa. Koupili jsme si občerstveíé a chvíli poseděli pod stromem ve stínu.


součástí flory jsou již tradičně i pasti na nejmenší návštěvníky nebo spíše na peněženky jejich doprovodu.

Vydali jsme se ke stánkům pro rostliny, které jsme chtěli zakoupit. Poté jsme nabrali směr k východu, který byl nejblíže našemu nucenému parkovišti. Počasí vyšlo, dcera byla spokojená, manželka koupila vše, co chtěla. Přesto masa lidí, špatné parkování i nepřipravenost elektronických vstupenek celý den značně zkomplikovala. Myslím, že si příště hodně rozmyslím jestli se do Olomouce vydám.

Mohlo by Vás zajímat

Celá fotogalerie z Flory 2015

Zoo na svatém kopečku Olomouc 2015

Stránky výstaviště


Štítky článku fotografie | skutecnost | vylety | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 28.04.2015 zobrazeno 2 706x
Předchozí článek První výsledky při každodenním používání fitness funkcí hodinek Garmin Forerunner 15
Placená reklama na facebooku - cena a účinnost Další článek


1

sarka

2015-04-28 20:05:12

Tak koukám,že nejsem sama koho přešla chuť na další navštěvu flory i když se letos vyvedla a kytičky byly nádhernéjen ta masa lidi neustále se tlačici to byla opravdu síla.


2

sokorka

2015-05-03 10:09:50

No mi máme vždy chuť jednou za 5 let. :-D


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama