blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Máte rádi Lego? Pokud ano, tak se pojďte s námi na chvíli podívat na místo, kde na vás čeká nemalá sbírka těchto plastových kostiček.
Obrázek
V prostorách dnes již značně osiřelého nákupního domu Prior v Krnově, který se nachází v samém centru města, co by kostkou lega dohodil na radnici, se nachází nenápadný vstup do úplně jiného světa. Do světa, který by byl splněným snem nejednoho milovníka kostek této proslulé dánské firmy. Nemusíte být, ale tak jako já milovníci této stavebnice, abyste si v galerii hrdě nesoucí jméno EDEL nalezli něco, co zaujme právě vás.
Obrázek
Naleznete zde z lega modely nejzajímavějších světových staveb. Například London Bridge, Tádž Mahal, sochu svobody a další.
Obrázek
Pokud vás místo architektury zajímá například univerzum hvězdných válek, můžete se podívat na hvězdu smrti nebo kosmické lodi z této filmové série vyhotovené z tisíců malých kostiček.
Obrázek
Je-li vaší preferencí například Harry Potter či Tolkienovo univerzum z jeho knihy Pán prstenů, pak si můžete prohlédnout Černou věž, či hrad z Bradavic.
Obrázek
Máte raději komiksové hrdiny i pro vás se zde najde něco, co můžete obdivovat například Batmobil, Létající základnu nebo věž Avengers. Máte-li raději pohádky, pak jsou zde modely z Příběhu hraček, Vzhůru do oblak, Ledového království nebo postavy s animáku Mimoňi , Vall-i , Simpsnovi.
Obrázek
Ani následující popis postav pro vás není? Nevěšte hlavu stále nejsme na konci výčtu, protože z lega si zde můžete prohlédnout i praktické věci jako je psací stroj, modely motorek, aut nebo raketoplánu či Titaniku.
Obrázek
Pro mě jako milovníka lega se však to nejzajímavější nachází uprostřed vystavovacího prostoru na několika stolech spojených, do jakého si otevřeného písmenka U, které je věnované modelům patřící do kategorie lego City.
Obrázek
Nachází se zde totiž opravdu veliké množství modelů postavených vedle sebe a tvořící tak jakési město, kterému dominuje obrovská větrná elektrárna a trať vláčku, který neúnavně objíždí celé městečko. Je zde i model fotbalového stadionu.
Obrázek
Letiště plné letadel hned vedle závodního okruhu formulí.
Obrázek
Nádraží hned vedle centra města.
Obrázek
Přístav s dominantním majákem a nákladními loděmi a mnoho a mnoho dalšího. Popisovat zde všechno, co je součástí tohoto městečka by bylo na dlouho, a navíc by to mohlo poněkud pokazilo zábavu z objevování detailu, takže tím popis ukončím.
Obrázek
Jak můžete vidět na vybraných fotkách rozhodně je na co koukat. A to jsem zde uveřejnil jen ochutnávku toho, co je na místě k vidění. Ne že bych neměl fotek mnohem více, ale prostě protože bych vám tak zbytečně kazil radost z objevování. Jednu zvláštnost si přece jen na konec neodpustím, a to je model krnovského kostela ze Cvilínského vrchu.
Obrázek
Jak jsem napsal na začátku tuto netypickou výstavu ze zdroje jediného majitele (pokud se nemýlím), můžete navštívit v prostorách nákupního domu Prior v Krnově. Vstupné je 100 kč za dospělého a 50 kč za dítě od 6 let. Prostor je otevřený od úterý do pátku od 10 do 18 hodiny a v sobotu od 9 do 12. Já si s rodinou pohyb v tomto téměř kouzelném prostoru opravdu užíval a kdyby to šlo, rozhodně bych zde strávil mnohem více času. Rozhodně se za nějaký čas na místo vrátím a modely si prohlédnu znovu jen doufám, že elán zřizovatele vydrží. I když je na modely zakázáno sahat a dokud syn omylem neshodil figurku ze stolu striktně jsem se tohoto nařízení držel. Přeci jen se divím, že zde není většina modelů za sklem nebo ve vitríně. Jako milovník lega, který si hlídal každou kostku či postavičku doufám, že se nenajdou lidé, kteří by krásu kompletu a sad ostatním i majiteli ničili krádežemi. Pokud Lego alespoň trochu znáte moc dobře víte, že v této sbírce platových dílku je „nainvestováno“ opravdu hodně peněž.

Mohlo by vás zajímat

Muzeum nákladních automobilu Tatra Kopřivnice 2023

Muzeum filmových legend Kroměříž


Štítky článku rodina | skutecnost | zabava | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 13.01.2024 zobrazeno 4 039x
Předchozí článek Novoroční přání do roku 2024
Portál pro komunitní lokalizace oznámil konec Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama