blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

V dubnu jsme psali o pokusu oživit projekt Tatra kolem světa 2. Autoři projektu Marek Havlíček a Petr Holeček tehdy odstartovali kampaň prostřednictvím webu HitHit.com, kde pro realizaci svého snu o oživení legendy chtěli vybrat od lidí krásnou a kulatou částku 2 222 222 kč. Protože nám tento projekt není cizí, rozhodli jsme se jej také podpořit a vybrat si tak ze symbolických odměn. Tento týden k nám dorazil balíček s limitovaným termo hrnkem.


Email ohledně odměn z financování projektu

Už z kraje června dorazil email, který mě informoval o tom, že si tým projektu váží podpory a že je můj termo hrnek připraven na cestu za mnou. Také v emailu bylo milé překvapení a to, že zároveň s objednanou odměnou dorazí i bonusy. Plátěná taška, šňůrka na klíče, samolepka a propiska. Vše samozřejmě v barvách expedice.


Odměny za podporu v kampaňi na portále hithit.com

A právě tento týden dorazil balíček až k nám. Nejen, že jsme se mohli podpořit dle mého velmi zajímavý projekt, ale navíc jsme dostali i kupu dárečků. A to vše jen díky ostatním z více jak 600 lidí, kteří se rozhodli také pro podporu tohoto projektu. V kampani na portále HitHit.com totiž nakonec autoři projektu dosáhli své vysněné částky ba dokonce ji překonali a vybrali i něco málo přes 3 miliony korun. Pokud by se autorům nepodařilo cílové částky dosáhnout, neviděli by z peněz ani jedinou korunu a všechny již poslané peníze by se vrátili k odesilatelům.


obrázek z facebooku práce na expedičním speciále

Což se nakonec nestalo, a protože se čas do začátku plánované expedice neúprosně blíží, pokračují kvapem nejen rozhovory autorů pro různá media, televize či rozhlas, ale také to nejdůležitější – práce na expedičním speciále. Práce je v plném proudu nicméně občas autoři uvolní nějaké to foto ze zákulisí, jako například výše uvedený pohled na rozpracovanou nástavbu.


Články blogu.

Ne všechno je ale tak růžové, jak by se na první pohled mohlo zdát. I když autoři mají opravdu zřejmě plné ruce práce, jako blogera mě například mrzí, jakým způsobem pracují se svou značkou. Jako první náznak projektu a hlavní informace, pomineme-li kampaň, byl web, jehož součástí je i blogová část. Ta ze startu projektu vypadala opravdu zajímavě, a tak jsem se upřímně těšil, co vše si nepřečtu. Tento způsob komunikace však autoři aktuálně zdá se opustili, což beru jako velkou škodu. Na blogu aktuálně narazíte jen na trojici článků. A to z března, dubna a poslední z května.


informace o dvojích verzích článku na blogu.

Navíc z posledního článku je pro mě velmi nepříjemně působící fakt, že se části článku nějakým způsobem mají odlišit od platících uživatelů. V praxi pak autoři, pokud už vůbec něco zveřejní, normálním návštěvníkům poskytnou jen část informací a zbytek bude dostupný pouze „členům klubu“. Toto členství rozhodně není levné navíc mi vadí dvojí obsah článku, ze kterého srší „neplatíš tak máš smůlu“. Pokud už se rozhodovalo, zdali se projekt zafinancuje, asi by měli autoři popřemýšlet, zda k podpoře ve financovaní nepřidají i toto členství. Přece jen kdyby se nevybralo dostatek, asi by žádné členství ani nemuselo vznikat.

Ať tak či tak, je možné autory sledovat na sociálních sítích, kde přeci jen nějaká informace s popisem je. Je tedy fajn, že projekt pokračuje a já osobně doufám, že se sociální sítě přeci jen stanou bránou k informacím, která autoři budou rozvíjet dále na svém webu. A také upřímně doufám, že ustoupí od dvojí kvality publikovaných informací jen pro lepší financování. Projekt dále pokračuje, finance jsou zajištěny, tak hurá do práce.

Mohlo by Vás zajímat

Oživení legendy Tatra kolem světa 2

Oficiální stránky projektu

Facebook profil projektu


Štítky článku fotografie | myslenky | skutecnost |
Autor Ijacek.007 04.08.2019 Opravil(a) sokorka zobrazeno 905x
Předchozí článek Vyhlídkový let motorovým kluzákem Vivat L13-SW
Další nemilá zkušenost se servisem Garmin. Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama