blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Minulý víkend jsme se rozhodli jako rodina poprvé navštívit několik atrakcí Krnovských kolotočů. Pojďme si v krátkosti shrnout, zda šlo o dobře investované peníze.

Když jsem přišel domů a přemýšleli jsme s manželkou, co uskutečníme o víkendu, napadlo nás, že navštívíme kolotoče v 15 km vzdáleném Krnově. Žena o nich věděla, protože byla v přes týden ve městě. Začal jsem se pídit po informacích, jak dlouho v Krnově budou a od kdy jsou atrakce spuštěné. Představte si, že jsem o nich nenašel vůbec nic. O tom, že jsou v Krnově atrakce pro děti prostě nikde nic není. Nešlo najít ani otevírací doba, ani do kdy se v Krnově zdrží.


dětský kolotoč v Krnově Fotografii poskytla Verča Bernertová děkujeme.

Manželka tedy použila Facebook a ptala se ve skupině místních maminek na radu a překvapivě se do pár chvil dočkala požadovaných informací. Docela smutná představa, že v dnešní době se provozovatelé takových to atrakcí nesnaží alespoň minimálně propagovat svůj byznys a nesnaží se například pomocí moderních technologií přilákat ke svému podnikání více lidí.

Dcera ještě nemá ani 3 roky a tak jsme byli zvědaví, jak ji to na kolotočích bude bavit. Jakmile jsme dorazili, hned se zarazila ze spousty neznámých tváří všude okolo. Držela se za ruku střídavě manželky a střídavě mě a nevypadalo to, že by se od nás chtěla vzdálit. Diplomaticky jsem proto jako první atrakci zvolil autodrom. Cena jedné jizdy tedy jednoho autíčka 50 kč. Kdo by neměl rád autíčka. Navíc dcera seděla na mém klíně a po pár chvílích na atrakci žadonila, abych ji přenechal řízení.


dcera jako pirát silnic

Když se autíčka zastavila a já jsem dceře vysvětlil, že je konec, že jdou jezdit jiné děti autodrom již opouštěla úplně jiná. Smála se, poskakovala před autodromem a chtěla další jízdu. Rázem ji oči zářili a bylo vidět, že si jízdu na autodromu opravdu užívala. Koupili jsme tedy další lístek a vybrali další autíčko. Již s úsměvem trhala volantem a já měl co dělat, abychom nenaráželi do ostatních aut. Pokud byl autodrom volnější, dalo se s autíčkem solidně blbnout a nechávat krátké úseky dceru trhat volantem samotnou. Ale pokud bylo na atrakci více aut, bylo o zábavu postaráno. Více aut totiž znamenalo více karambolů a v tom případě se dcera za všech okolností chtěla také dostat do tlačenice aut, abychom taky do někoho nabourali.


není nad jízdu v pořádném autě :-)

Po pár jízdách chtěla automaticky vyzkoušet i jiné atrakce a tak jsme se vydali na dětský kolotoč. Cena za jednu jízdu na dětském kolotoči 30 kč. První jsme ji posadili na velkého koně, na kterém se však nedovedla udržet a tak jsme ji posadili do auta za koněm a jen spokojeně sledovali její úsměv.


atrakce booster

Aby manželka dceři ukázala, že některé atrakce jsou jen pro velké, koupila mi lístek na atrakci Booster. Dvouramenná atrakce pro 8 návštěvníků, která simuluje přetížení, docela sranda. Atrakci je nutné správně osadit, tak aby ramena byly vyvážené a atrakce byla bezpečná. To chvíli trvá a člověk pokud je na druhé straně ramena si muže chvíli prohlížet okolí z výšky. Poté následuje několik rychlých otočení nejen ramena, ale také sedačky. Cena atrakce 60 kč.


dětský kolotoč a Porše.

Když jsme se všichni sešli zdraví a v pořádku pod atrakcí, podařilo se nám přesvědčit manželku, aby s námi šla do housenkové dráhy. Do jedné sedačky jsme se tedy vměstnali všichni tři. Cena za jednu osobu tuším 30kč. Dráha však nebyla tak pomalá jak zprvu vypadala a tak se žena několikrát divila, že se nechala ukecat. Dcera si to mezi námi překvapivě užívala.


jedna z atrakcí kolotočů v Krnově. Fotografii poskytla Alena Coufalová. Děkujeme.

Následovalo ještě pár jízd na dětském kolotoči a s atrakcemi jsme se rozloučili po jízdě v autodromu. Součástí kolotočů byla i trampolína nebo skákací hrad. Tyto atrakce mi ani dceři zatím příliš lákavé nepřišli a tak jsme je nenavštívili. Mrzela mě absence například řetízkového kolotoče, ten menší by dceru zcela jistě bavil. Stejně tak oblíbení kačeři, což byl kolotoč kde jste sami měli možnost ovlivnit v jaké výšce Váš kačer je. Jako rodina s jedním dítětem jsme nechali u kolotočářů asi něco okolo 400 kč. Je pravda, že jízdy by mohly bít delší. Například u dětského kolotoče nebo i u autodromu, ale klidně i u všech atrakcí. Ale i tak jsme z atrakcí odcházeli spokojení a dcera se smála ještě cestou z Krnova. A mezi námi byl to ten nejpěknější úsměv. V tu chvíli mě ani nenapadlo počítat, kolik nás celá akce stála.

Děkujeme také maminkám z facebookové skupiny Těhulky a maminky Krnov (a okolí) , že nám ochotně pro tento článek zaslaly pár svých fotek. Ve chvíli kdy jsem si s rodinou užíval kolotočů, jsem tak nějak zapomínal fotit atrakce.

Mohlo by Vás zajímat

Zábavní park Mirabilandia v Itálii

Výlet do Krnova na věže kostelů

Facebook stránka Těhulky a maminky Krnov (a okolí)


Štítky článku akce | deti | rodina | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 23.04.2016 zobrazeno 3 479x
Předchozí článek Problém s hodinkami Garmin Forerunner 15
Reklamace řemínku hodinek garmin forerunner část 2 Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama