blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Po čtvrté jsme se zúčastnili akce, která má za následek minimalizovat vliv bordelářů na přírodu kolem nás. Akce se pořádá u nás jednou ročně a její účel je velmi jednoduchý. Projít se po svém okolí, vzít si pytel na odpadky a rukavice a vydat se minimalizovat dopady lidí, kteří si přírodu pletou s popelnicí. Bohužel stále se najdou lidí, kteří vyhodí obaly od pití nebo obaly od oplatků, kdykoliv vypotřebují obsah, který obal měl. Pak se neštítí tyto obaly prostě vyhodit kdekoliv je napadne, aniž by jsi je nechali u sebe a vyhodili je v nejbližší popelnici. Obzvláště pak nechápu toto chování u řidičů, kteří jsou schopni za jízdy vyhazovat snad cokoliv ,co již aktuálně nepotřebují. Přitom nechat si to v autě, vyhodit to do popelnice je snad nejjednodušší věc, co by mohli tito lidé udělat.


Pneumatiky vyhozene u ceste v lese.

Musím ale uznat, že mám z chování lidí docela radost. Ať už je to tím, že se podvědomí o akci dostává k čím dál vice lidem, tak četnosti úklidu či čemukoliv jinému, rok od roku nacházíme kolem nás čím dál tím méně odpadků. V prvních letech, kdy jsme s úklidem začínali, nebyl problém naplit odpadky 4 obrovské pytle na odpad a sesbírat od bot až po skleněné láhve či dokonce celou igelitku zahozeného odpadu. Letos jsme sesbírali jen jeden půl plastového pytle odpadu a jako extrém jsme našli čtveřici starých gum z kola. Tady opět nechápu šoféra, který do lesa u cesty pohodil gumy, které musel nechat z disku sundat a místo, aby je rovnou odvezl na likvidaci se jich zbavil zahozením do lesa.


Pytel s odpadky nazbýraný kolem cesty.

V ideálním světě by lidé chápali, že není normální vyhodit obal kdekoliv je napadne a házeli by je do odpadkového koše. Potom by asi tato akce vůbec nebyla potřeba. Bohužel nežijeme v ideálním světe a tak je aspoň fajn, že existují lidé, kteří investují svůj čas k tomu, aby podobnou akci zorganizovali zaštítili a pat lidé, kterým není lhostejné okolí ve kterém bydlí a prostě se rozhodnou posbírat odpad který není jejich. Pokud tyto akce budou konat rodiče, kteří svým dětem rovnou ukáží, co všechno do přírody nepatří, pak se možná v přírodě s odpadky budeme setkávat čím dál méně. Do té doby musí stačit alespoň to, že odpadků alespoň u nás znatelně ubývá a to je skvělá zpráva.

Mohlo by Vás zajímat

Oficiální stránky organizátoru akce

Ukliďme Česko 2023

Ukliďme Česko 2022


Štítky článku akce | deti | myslenky | rodina | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 07.04.2024 zobrazeno 2 716x
Předchozí článek Učící věž stavba a vlastní zkušenosti
Vytištění nového volantu pro dětské odrážedlo Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 49% tedy 193 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Orlova kořist

Poslední hodnocenou audioknihou je Leviatan se probouzí Hodnocení audioknihy 4.5/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4.5/5.

Reklama