blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Stavbu věže jsem pojal jako projekt až u syna, do té doby se ke mně tato novinka nedostala. Princip je docela jednoduchý. Jde o to umístit věž poblíž pracovní stolu v dostatečné vzdálenosti od nenechavých dětských rukou, odkud může ratolest sledovat, co se děje okolo něj. Malé děti jsou totiž extrémně zvědavé, ale ne vždy mají výhled na to, co je zajímá. Věž tak dítěti může poskytnout důležitý nadhled. Navíc je konstruována jako bezpečná a stabilní mini ohrádka, takže může rodič chvíli věnovat i práci vedle potomka a nemusí jej pořád jistit.


Pohled na stavbu učící věže

Existuje několik základních konstrukcí. Například z bočním vlezem, kdy si ratolest může sama do věže pomocí schodku vlézt nebo konstrukce, která je pevně ohraničena a jde o formu ohrádky, kde je možné výškově nastavovat podlahu nebo a další různé varianty. Já jsem se rozhodl sestavit věž, která bude mít pevnou podlahu i pevné ohraničení a ratolest se tak do věže sama nedostane, ale zato z ní ani sám nevyleze. Což jsem považoval za nejbezpečnější. Protože byla stavba od začátku dimenzovaná jako bezpečná, veškeré dřevo jsem pořádně vybrousil, ale ničím jsem jej nenatíral. Předpokládal jsem, že pokud se ve věži synovi nebude líbit rozeberu ji a materiál použiji na cokoliv jiného.


Pohled na základní verzi učící věže

První konstrukce byla jen ze dřeva a obsahovala opravdu hodně místa, kudy mohl syn propadnout, proto téměř v zápatí následovala úprava konstrukce tak, že jsem na obvod natáhl popruh, který zabezpečil, že dítě s věže nespadne ani když by v ní spadl. Opravdu důležitým aspektem je zde stabilita, protože při hraní si děti neberou servítky a ve věži se docela živě hýbou. Díky opravdu bytelným nohám a samotné váze konstrukce však vše bez problému přežilo.


Vysmátý uživatel učící věže.

Jak s odstupem času zhodnotit tuto pomůcku? No jde o super věc, která nemusí být drahá. Dá se sestavit svépomocí, a přitom poskytne ratolesti nový pohled na svět okolo sebe a také rodičům trochu klidu, například na přípravu jídla. Dítě se mnohdy kolem sebe dívá jen chvíli a poté si například jen sedne a hraje si s oblíbenou hračkou. Mnohdy je tak na očích, a přitom v centru dění. Rozhodně to není něco, do čeho by bylo dobré ratolest na delší dobu umístit a je nutné vždy sledovat co dítě vyvádí nebo po čem zrovna leze. Ale dodržíte-li základy a věž je správně sestavena, pak je to výborná pomůcka.

Mohlo by vás zajímat

Jak jsem stavěl dětský zahradní domek

Symboly pro oční test dětí pro 3D tiskárnu

Podruhé u porodu, tentokrát při narození mého syna.


Štítky článku bezpecnost | rodina | skutecnost | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 04.04.2024 Opravil(a) sokorka zobrazeno 2 825x
Předchozí článek Portál pro komunitní lokalizace oznámil konec
Uklidíme Česko 2024 Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 49% tedy 193 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Orlova kořist

Poslední hodnocenou audioknihou je Leviatan se probouzí Hodnocení audioknihy 4.5/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4.5/5.

Reklama