blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Po dvou letech jsme se s rodinou vrátili do ZOO na kopečku nad Olomoucem. Naposledy byly dceři téměř dva roky, dnes ji budou pomalu čtyři.


informační mapa z areálu zoo

Tento víkend bylo po dlouhé době zase krásné počasí a tak jsme se rozhodli zrealizovat výlet do ZOO. Od poslední návštěvy neskutečně rychle uběhly již dva roky a bylo načase se tedy znovu zajet podívat na všechna ty zvířátka.


pohyb po zoo

Tak jako minule jsme vyrazili na výlet hned ráno. Opět jsme zaparkovali na bezplatném parkovišti a opět bylo v době příjezdu téměř prázdné. Z parkoviště hned vedle autobusové zastávky jsme se pak vydali procházkovým tempem přímo k zoologické zahradě. Hned po vystoupení z auta jsem zapnul na svých hodinkách záznam trasy, abychom věděli kolik máme za sebou kilometrů, ale i kolik jsme v zahradě strávili času.


fotečka pouhá do rodiného alba

Má dcera má téměř čtyři roky a tak jsme museli i jí koupit vstupenku, vstupné pro mě manželku a dceru stálo tedy 290kč. Lístky jsme kupovali okolo 10 hodiny a u poklady se tvořila minimální fronta. Na návštěvu jsem se docela těšil. Protože minulou návštěvu byla dcera velmi malá a tak mě zajímalo, jak bude pohyb v Zoo vnímat teď.


fotka nádherné žirafy

Počasí nám opravdu přálo a pěkně svítilo sluníčko. A tak bylo velmi příznivé světlo na focení.


anetka a kozy

Také jsme se mohly letos poprvé vydat s dcerou do výběhu koz, aby si je mohla dcera pohladit a také z toho něco měla. Sama se pomocí speciálního žebříku připomínající prolézačku vydala do výběhu, kde si nebojácně hladila kůzlata.


vyhlídka v areálu zoo

Obrázek

Tak jako posledně se i semnou vydala na věž uprostřed ZOO. Tentokrát však všechny schody vyšla i sešla sama.


součásti zoo v Olomouci je i rozhledna do širokého okolí

Pro porovnání sem přikládám i fotografii starou dva roky. Z téže rozhledny. Jak ten čas letí.


Obrázek

Po návratu jsme se dcery ptali, jaké zvíře se ji v ZOO líbilo nejvíce odpověděla že „Laion“ nejspíš prostě proto, že je to teď její oblíbená snídaně.


Obrázek

Obrázek

Ani letos jsme nemohli vynechat velblouda. Tentokrát nekadil a tak o něj dcera trochu ztratila zájem a pokračovali jsme za dalšími zvířaty.


Obrázek

Minule jsem psal, že v Olomoucké Zoo oproti té Ostravské je mnohem méně stánku s občerstvením. Několik minut jsme totiž ve frontě čekaly na kukuřici a všude bylo okolo poledni mnohem více lidí. Letos bych to tak už nenapsal. Občerstvit se dalo, stánky byly otevřeny a lidé zase až tak veké fronty nestáli, nebo jsem ve frontě alespoň nebyl já. Měli jsme zase ale jiný problém a to ten, že když jsme si koupili letos na tom samém místě kukuřici, neměli jsme si kam s ní sednout. Nakonec jsme na chvíli využili hrb krokodýla. Samozřejmě dřevěného. Za odměnu, že jsme si mohli chvíli odpočinout mu pak dcera zkontrolovala zuby.


Obrázek

Pokud jste se dívaly pozorně na první obrázek s trasou, nemohlo Vám na severní čísti uniknout, že jsme dělali několik koleček. V této části zahrady je totiž postavena pro děti atrakce zvaná Lanáček. Pokud ratolesti koupíte lístek v podobě náramku na ruku, může si celý den nebo alespoň dokud to dítě či rodiče bude bavit prolézat speciální lanovou dráhu.


Obrázek

Tato dráha je určena pro děti od tří let a má jeden vstup a několik výstupu téměř na konci dráhy. Pro menší děti je možné vystoupit na konci skluzavkou, pro větší větší skluzavkou a pro ty největší nebojsy je na konci možné použít lanovku, díky kterým se z atrakce dostanou.


Obrázek

Když dcera procházela atrakci poprvé jen jsem trnuli strachy, aby někde nezůstala a nezačala brečet nebo se někde nesekla. Mezi každými jednotlivými části jsou sice na stromech domečky s brankou, všechny však měly onu branku zavřenou a podle vrstvy rzi bylo vidět, že zámek má-li někdo klíče, nepůjde jen tak otevřít.


Obrázek

Všechno bylo nakonec jinak. Místo aby se atrakce bála, ji chtěla projít několikrát a nakonec ji proletěla celou pětkrát, i když se při prvním výstupu zasekla v kluzavce a chvíli přemýšlela, zda má být naštvaná nebo brečet. Trvalo to však jen chvíli a už letěla zase na start dráhy. Než se nám ji podařilo přesvědčit, že si chceme prohlédnout i další zvířátka.


Obrázek

Po celé ZOO byly ještě k vidění pozůstatky výzdoby velikonoc nebo si to alespoň myslím. Proč by po celé zahradě byli rozmístěni zajíci?


Obrázek

Při poslední návštěvě jsem psal o uzavření výběhu, v jehož středu je vysutý most a v němž byly opice. Letos již byla tato část otevřena a tak jsme po nově opravené lávce mohli projít přes území opic.

Pak už jsme pomalu směřovali domů. Cestou k autu jsme ještě stihly koupit nějaké občerstvení a pro dceru balónek taťky Šmouly a hurá k parkovišti. Výlet od auta k autu nám zabral 4 hodiny a 46 minu a díky lanové prolézačce se nám povedlo unavit nejen nás, ale také dceru. Díky pěknému počasí musím podotknout, že šlo opravdu o velmi povedený výlet.

Mohlo by Vás zajímat

Oficiální stránky Zoo

Fotogalerie z letošní návštěvy Zoo

Zoo Olomouc návštěva 2015

Zoo Brno 2018


Štítky článku deti | rodina | vylety | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 02.05.2017 zobrazeno 2 226x
Předchozí článek Jak jsem instaloval Windows 7 na notebook s procesorem Kaby Lake
Pradědova galerie Jiříkov 2017 Další článek


1iconwww.days-of-daysy.blogspot.com

Daysy

2017-05-02 13:42:12

Super článek. :) My se tam chystáme začátkem léta, tak už se moc těším. Nedávno jsme byli je ntak na kopečku v kostelíku, kavárně a tak a moc se mi tam líbilo. :) Příště teda právě chceme vyrazit i do Zoo. RegioJet bus ze Zlína do Olmiku za stovku tam i zpět, takže neber to. :D :)


gravatar2iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2017-05-02 16:38:16

Daysy
děkuji za pěkný komentář. Mě se v Olomouci líby tvuj článek jsem četl a chvíli jsem i zvažoval že se do té kavárny vydám ale byly jsme utahání tak jsme to nakonec odložily. U kostela jme navíc byly minule a tak jsme se vydaly zase o kus dále. Uvidíme zda se tobě bude v zahradě líbit já se tam vracím rád :-)


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama