blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

V dnešní recenzi se podíváme na druhý díl akční hry s otevřeným světem od studia Ubisoft Montreal, který světlo světa spařil v listopadu roku 2016.

Ponuré Chicago z prvního dílu je vyměněno za prosluněnou fiktivní San Franciskou zátoku. Celková rozloha mapy je přitom téměř více, jak o polovinu větší a je rozdělena do čtveřice oblastí. Co zůstává při starém je relativně volný styl hráče, jak dokončit mise ve hře. Můžete pomocí nenápadného stelth přístupu hledat skulinku v nepřátelské obraně nebo jako Rambo naběhnout se zbraní v ruce a střílet po všem co se Vám hne před muškou.
Logo hry

herní mapa

Hlavním hrdinou je mladičký hecker, který se je systémem CTOS (zkratka pro centrální operační systém) označen za podezřelého ze spáchání trestného činu. Váš hrdina si tak tedy uvědomí, že systém muže ubližovat nevinným, proto se přidá do hackerské skupiny DedSec a rozhodne se systém vypnout a poukázat na jeho chyby či jeho zneužívání k ovlivňování veřejného mínění.


průzkum dronem


závody dronu

K nové výbavě Vám mimo jiné k autíčku na dálkové ovládání přibyl ještě dron, jehož pomocí budete nejen luštit hádanky a odemykat lokace, ale například si udělat přehled nad nepřáteli či později odlákávat pozornost. Dron ale nevyužijete jen v plnění úkolů. Je zde také například pro závody dronu, kde musíte se svým letounem na dálkové ovládaní proletět všechny branky jako první.


závody motorek


závody plachetnic

K dalším vedlejším aktivitám patří například jízda jako taxikáře, závody na plachetnici, závody minikár či závody motorek. Dále můžete ve světě přelepit bilbordy a tím propagovat hackerskou skupinu.


bod výzkumu

strom dovedností

Postupem hrou a plněním misí také získáváte zkušenostní body které, lze použít ve stromu dovedností. Ten je rozdělen do tří kategorii. Na odemčení se využívají body výzkumu, přičemž některé lze získat právě za mise a jiné pouze odemčením hádanky v konkrétní lokalitě.


seznam  misí


odemčení zařízení

Co se týče ostatních herních mechanik, tak se jen mírně zlepšily, také zde máte možnost napojit se na jakýkoliv telefon připojený k městské síti. Také zde máte možnost odposlouchávat rozhovory obyvatel. Odčerpat jim část peněz na Váš účet nebo ovládat části města, jako jsou semafory či zábrany ve vozovce.


přebarvení mostu

odposlechnutí hovoru

Osobně se mi o této hře píše recenze docela těžko. Na hru jsem se těšil, protože její první díl jsem si oblíbil a několikrát si jej prošel. Osobně mi však nesedl hrdina v tomto novém dílu, nevěřil jsem tomu, co ho pohání vpřed a několikrát jsem tak hru přestal hrát. Hru jsem sice dokončil, ale rozhodně ne s energií a nadšení z prvního dílu.


snímkovací batoh


závod motokár

Ona to není špatná hra a svět je zde vyobrazen opravdu docela pěkně. Dokonce jsem narazil i na týpka s batohem, který snímkoval oblast do mapy, stejně tak jako to například dělají lidé u Google. Ale po dohrání mě už nějak ke hře nic netáhne. Pro mě tedy do jisté míry zklamání. Mé hodnocení je tedy 60%. Pokud Vám parta kolem DedSec(u) sedne, klidně můžete hře nějaké to procento přidat.

Mohlo ba Vás zajímat

Recenze prvního dílu Watch Dogs

Oficiální stránka hry portál ubisoftu (anglicky)


Štítky článku hry | recenze | zabava |
Autor Ijacek.007 31.03.2019 zobrazeno 1 317x
Předchozí článek Recenze hry FARCRY 3
Recenze XCOM CHIMERA SQUAD Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama