blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Jakmile se alespoň trochu začneme točit okolo druhé světové války, je jen otázkou času, kdy narazíme na anglického politika, který se nemalou měrou zasadil o výsledek tohoto krvavého konfliktu. Pojďme se tedy podívat na knihu, která se tomuto politikovi i jeho činům věnuje.


Obal audioknihy

Kniha anglického spisovatele a politika Borise Johnsona si dala za cíl oživit stárnoucí vzpomínky na nejzajímavější postavu anglických politických kruhů za posledních 150let. Více než o ucelený životopis jde však o vyprávění nejzajímavějších životních momentu života pana Churchilla. Nečekejte tedy chronologický výčet datumů a všemožných zaznamenaných událostí, ale popis nejzajímavějších událostí s citem pro detail i srozumitelnost. Díky tomuto mixu se kniha velmi příjemně konzumuje.

Nemyslete si však, že by detail jen na několik nejzajímavějších událostí, jakkoliv ubíral obsahu pro tuto knihu. Kniha se jako správný životopis věnuje od dětství až po smrt. Jen některé pasáže jsou rozebrány mnohem precizněji. Ve vyprávění se tak díky knize můžete podívat na konflikt první světové války o houževnatosti, ale i složitosti dospívání Churchilla, ale také o nejtěžším a nejsložitějším bojem s nacistickým Německem. Kniha jen tak mimo jiné také připomíná, jak malý kousek byl svět od podoby, v jaké jej známe dnes. Velmi málo titíž chybělo k tomu, aby Británie zahájila vyjednávání o kapitulaci a obrovské německé válečné mašinerii by tak odpadl nepřítel, který se nemalou mírou zasloužil o konečný výsledek celé války.


popis audioknihy a jeji hodnoceni

Z knihy je ale na druhou stranu cítit, že autor je velkým obdivovatelem Churchilla. Také někdy nemusí sedět všem popisy funkčnosti anglické vlády. Autor však při přípravě knihy měl možnost oslovit i potomky Churchilla a také se snažil u spousty mýtů, které byly o tohoto státníka opřeny, vyvrátit nebo prokázat jejich pravost. V audioverzi knize skvěle propůjčil hlas Pavel Rímský a díky jeho skvělému podání bude konzumace více jak 14hodinového vyprávění rychle plynout.

Za nás jde o rozhodně příjemnou knihu doplňující fakta o tomto často až neprávem opomíjeném politikovi, který změnil běh dějin způsobem, jenž se rozhodně nepovedl mnohým ostatním. Díky poutavému vyprávění a specifickému humoru lze docela přehlédnout místy až fascinaci autora knihy. Za nás dáváme 90% a knihu můžeme rozhodně doporučit.

Mohlo by vás zajímat

Krvavé země

Arnošt Lustig Osudy


Štítky článku recenze | skutecnost | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 07.05.2021 zobrazeno 471x
Předchozí článek Z deníku ajťáka
Sestup Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama