blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Po životopisné knize zde máme zase malé odlehčení z kategorie thriller. Knihu popisující život normální rodiny, kde se naprosto vše změní, jakmile je jejich dcera unesena.


Obálka knihy

Zápletka, jakou by nechtěl zažít žádný rodič, se odstartuje na rodinné dovolené, kdy se osmnáctiletá Caitlin s bratrem vydají na krátký výlet do hor. Caitin jako běžkyně si chce zaběhat ve vysokohorském terénu a její bratr ji následuje na kole. Bratra však srazí auto a vyděšená Caitlin je postavena před nelehké rozhodnutí. Buď zůstane s bratrem v horách a bude doufat, že je najdou nebo nasedne do auta řidiče, který srazil jejího bratra a dojede z hor na mobilní signál, odkud bude moct zavolat pomoc.Caitlin ve strachu, že otálení a čekání na pomoc by mohlo stát jejího bratra život, nakonec volí cestu z hor s neznámým řidičem.

Dolů však již nedorazí. Později svědci najdou pochroumaného bratra, ten je okamžitě dovezen do nemocnice a rodiče se dozvědí děsivou pravdu. Nejen, že jejich syn skončil v nemocnici, ale jejich dcera je rázem nezvěstná.Její mobilní telefon mlčí a naplno se tak začíná rozjíždět pátrací akce po zmizelé dceři. Najednou se tak před čtenářem začíná rozvíjet příběh nejen o únosu, ale také o tom, jak se jednotlivý členové rodiny začínají vyrovnávat se skutečností, že jejich dcera či sestra v případě poraněného bratra je stále tam někde venku. Všechny své síly se přitom celá rodina snaží věnovat pátrání či alespoň malé informaci, která by vedla buď k pachateli a osvobození dcery či nalezení jejího těla. Ač jde čas i ostatní životy stále dál, jen těžko rodina nachází v nejistotě jakoukoliv naději, že zjistí, co se s dcerou vlastně stalo.


Sestup detail knihy

Jak audioknihu hodnotit? Příběh je to velmi silný a téma opravdu zajímavé. Ze začátku však kniha nemá potřebné tempo a trochu nudí. Konec se občas zdá až zbytečně nastavovaný, nicméně i tak jde o příjemné čtení, které svým trochu specifickým způsobem prolíná, jak útržky z vězněné Caitin, tak všech členů její rodiny a také problémy se kterým se zbytek rodiny snaží vypořádat každý tak nějak po svém. Audioknižní verzi propůjčil na 12 hodin svůj hlas Marek Holý a v jeho podání sráží snad jen kostrbatý začátek knihy. Máte-li rádi thrillery, klidně si pár procent k celkovému hodnocení přidejte. Za nás jde o příjemných 80%.

Mohlo by vás zajímat

Hora mezi námi

Dívka ve vlaku


Štítky článku myslenky | rodina | zabava |
Autor Ijacek.007 03.06.2021 Opravil(a) sokorka zobrazeno 491x
Předchozí článek Faktor Churchill
Globální samoobsluha - Jeff Bezos a věk Amazonu Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama