blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

To, že se uchýlím k recenzi nějaké audioknihy mě ani nenapadlo, ale po poslechnutí této jsem si řekla, že tahle manželova myšlenka nebyla zas tak špatná.
Je to totiž typ knížky, kdy když už ji otevřete, neděláte nic jiného než čtete a čtete. U snídaně, ve vaně i jen tak na gauči a ani nevíte, jak Vám ten den uteče. Jsem ráda, že audiokniha tomuto vůbec neubrala. A o jakou knihu, že to jde? Jde o bestseller DÍVKA VE VLAKU.

dívka ve vlaku obal knihy

Popíši Vám to hned ve dvou aplikacích. Normálně poslouchám knihy v Audiotéce. Jenže tentokrát jsem se dostala do Alza media. Byla to vlastně dost náhoda. Okolo Vánoc se nakupovalo spousty dárků a věcí a tak došlo nejednou i na Alzu. K nějakému vyššímu nákupu tam byl jako dárek dárkový koš. Zpočátku jsem netušila oč jde, ale zadarmo, kdo by to nechtěl. :-) Postupně se mi tak v tomto koši objevily různé epředplatné, eknihy, tři audioknihy a jeden film. Jestli si dobře vzpomínám, tak se nějaké tituly daly vybrat. V tu dobu se v kinech hrála právě Dívka ve vlaku. Tak ta volba byla vcelku jasná. Stejně jsem uvažovala, že si ji koupím jako knihu.Navíc mě napadlo zkusit i jinou aplikaci na audioknihy, tak mi to přišlo náramně vhod.:-)
Kniha stojí okolo 300 korun. Tak si myslím, že cena 399, která je shodná na Alza media i na Audiotéce je přiměřená. Možná až opadne ten filmový boom, tak se dočkáme i nějakého toho zlevnění nebo akce.


obálka audio knihy

Kniha je psaná formou jakýchsi deníků. Zpočátku je příběh zdlouhavý, ale děj se nakonec rozjede. Ústředními postavami jsou 3 ženy, kterým propůjčily hlasy Petra Špalková, Tereza Bebarová a Lucie Pernetová. Dle některých recenzí se mají údajně co učit, ale mě přišli úžasné. A pouhou změnou hlasu zvládlaly i mužské postavy.
O ději asi nic vykládat nemusím. I já jsem dle reklam a podobných věcí došla k závěru, že jde o detektivku, kdy žena z vlaku vidí zmizení jiné a tak se jí vydá hledat. Ve skutečnosti je to trošku jinak. A tím se to stává dost zajímavější.Je pravda, že asi od poloviny jsem věděla jak to bylo (zde se nedá použít fráze jak to dopadne), což mě se stává pořád, ale pořád v člověku hlodalo – co když ne, co když se mýlím. :-) Navíc si o knize dopředu nic nezjištuji, abych prožitek byl celý a tak mě objeveni třetí ženy docela překvapilo. Ale nakonec to tam přesně zapadá. Celý příběh je jako puzzle, které krásně do sebe zapadá. Nechybí napětí, zápletka a trochu té lásky. Trošku se mi pletly časové údaje kapitol. U toho jsem byla ráda, že Alza média to tak má dobře napsané na displey. Nevím, jak by to bylo v Audiotéce, kde je to jako jedná přímka ze které se ukrajuje. Asi bych musela přepnout na zobrazení kapitol.


Obrázek

Kniha má 11h a 14min. 620mb a 59 kapitol. Některé mají 5–7m, jiné mají minut třeba 20. Celý její poslech mě trval pouhé 3 dny. Příběh je dokreslen zvukem jedoucího vlaku, což tomu přidává kapku toho napětí. Co však považuju za neštastné je proložení melodramatickou hudbou. Mělo to vše asi podtrhnout. Na mě to mělo zcela opačný efekt a jen mě to od příběhu rušilo.
V obou aplikacích jsou k dispozici i ukázky zdarma. Na Alza média je nespecifikovaný časový údaj. Jde však asi o 5 vět hned z první kapitoly. Na Audiotéce je to 50min. Což z 11h považuji za dost. Tady jsem to zkoušela několikrát a mám pocit, že je to náhodný výběr. Mnohdy až z konce knihy. Navíc tak nějak na přeskáčku, čímž vzniká trochu zmatek.


Obrázek

Ten je i v označení žánru. Zatímco na Alza media je to v kategorii Společenská próza a Zahraniční literatura, na Audiotéce to naleznete v sekci Detektivky a Thrillery. V čem se to vcelku shoduje je hodnocení uživatelů. V aplikacích dosáhla kniha na 4,5 z pěti hvězd. A 5 z pěti. V Alza mediích je ale pouze 8 uživatelů. V Audiotéce jich je už 135. Je to asi oblíbenější aplikací.


Obrázek

Asi už není co psát. Jen mě napadlo, jestli se mi tak nelíbí proto, že jsem žena a je to ženách, tak jsem audioknihu předala Ijáčkovi. Tak se snad se brzy snad můžeme těšit na recenzi jeho. Jen Vám popřeju příjemný poslech. Já osobně se vrhnu na hledání podobné knížky- .-)

http://www.schefikuvblog.eu/…ka-ve-vlaku/

Mohlo by Vás zajímat

Dívka ve vlaku k zakoupení na Audiotéce kde je možné přehrát si ukázku z knihy

Jak si Ijáček oblíbil poslech audioknih

Recenze knihy Na zabití

Recenze na další audioknihy


Štítky článku recenze | zabava | zajimavosti |
Autor sokorka 30.03.2017 zobrazeno 2 235x
Předchozí článek Recenze pište jako copywriter
Recenze Audioknihy Webcopywriting pro samouky Další článek


1iconwww.days-of-daysy.blogspot.com

Daysy

2017-03-31 09:40:28

Tuhle knihu mám moc ráda, i film byl super. Audio jsem ještě neslyšela, ale teda skvělý výběr hlasů, musím si pustit aspoň ukázku! :)


2

sokorka

2017-03-31 11:34:25

To vřele doporučuji. S ijáčkem si film pustíme, až doposlouchá. A pak si asi ještě budu muset sehnat knížku, abych věděla, jak moc ese to liší :-)


gravatar3iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2017-03-31 11:35:44

kniha by se od audio knihy lišit neměla vůbec ne? jen uplně vše by mělo byt na tvé představivosti.


4iconkniznivelryby.blogspot.cz/

Knižní velryby

2017-03-31 12:30:03

Nejprve chci pochválit pěknou recenzi audio knihy, já se k tomu nejspíš nikdy nedostanu, protože se mi nikdy nepovedlo doposlouchat jakoukoliv audio knihu až do konce :D Z nějakého důvodu to u mě drhne. A věrna rčení sto lidí sto chutí musím říct, že mě se Dívka ve Vlaku moc nelíbila, velký podíl na tom sice měla hlavní hrdinka, ale celkově mi to moc nesedlo. :D (Případně tady jsem vytvořila porovnání knihy a filmu: http://kniznivelryby.blogspot.cz/…n-train.html )


5

sokorka

2017-03-31 12:46:01

Děkuji za pochvalu. Mě se audioknihy právě líbí v tom, že u toho můžu udělat jinou práci. Kdy na knížky mi už nevychází čas.


6iconsigininsvet.blog.cz/

Siginitou

2017-04-07 20:00:24

Tohle jsem si velice zamilovala :) Nadchlo mě to. :)


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 381. Poslech všech dohromady zabral přes 5224 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 183 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Orlova kořist

Poslední hodnocenou audioknihou je Digiděti Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 3.5/5.

Reklama