blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dnes si na mušku vezmeme knihu českého autora Jaroslava Havlíčka a jeho román nebo přesněji jeho zkrácenou dramatizovanou verzi, která se honosí titulem audiokniha roku 2019.


Obálka audiohnižní verze Neviditelný

Vždy když vidím na náhledovém obrázku audioknihy označení audiokniha roku říkám si, jestli pak si toto označení titul zaslouží. Pokud je navíc děj knihy namluven více hlasy, je hodnocení zase o něco náročnější. Na jednu stranu totiž více hlasů vždy oživí příběh, posluchač se tak velice rychle orientuje, která postava zrovna mluví a celkový poslech je tak mnohdy příjemnější. Jenže na druhou stranu, pokud se v četbě střídá více hlasů zase je celkově mnohem složitější intonaci rozdílných hlasů sladit tak, aby to nepůsobilo rušivě, protože se může stát, že některý přednes posluchači nesedne a celý poslech tak zase na oplátku značně trpí.

Nicméně námi popisovaná kniha těmito neduhy rozhodně netrpí a audio zpracování tak naplno čerpá s výhody více hlasů, ale i dalšího audio doprovodu, aby vás vtáhl do děje. Na necelé tři hodiny se tak můžete ponořit do vyprávění románu pojednávající o sobeckém muži, který se rozhodl oženit s jedinou dcerou majitele továrny na mýdlo. Ze svého plánu cesty za bohatstvím a postavením nehodlal ustoupit ani poté, co se dozvěděl, že v rodině továrníka se vyskytuje duševní nemoc, která chod celé domácnosti do jisté míry ovlivňuje.


popis audioknihy a jeji hodnocení

Za nás můžeme knihu opravdu jedině doporučit. Jednak jde o velmi povedené zpracování, kterému není co vytknout. Také se příběh velmi dobře poslouchá a drží si příjemné tempo. Navíc jde o českého autora, který se v mnohých detailech inspiroval ve svém okolí. Pokud se chcete na chvíli nechat v táhnout do časů dávno minulých a líbí se vám zpracování s více hlasy, rozhodně s touto knihou neuděláte chybu. Pokud máte raději standardnější verzi audio čtení, můžete sáhnout také po 20hodinové verzi samotného románu, který namluvil Jiří Schwarz.

Mohlo by vás zajímat

Šarlatán

Arnošt Lustig Osudy


Štítky článku recenze | zabava | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 18.03.2021 Opravil(a) sokorka zobrazeno 550x
Předchozí článek Cesta k nesvobodě
Schindlerův seznam Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama