blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Pojďme se podívat, jak jsou na tom s výdrží čínské kožené řemínky. Originální silikonové, které jsou více jak 4× dražší, po roce totiž začnou praskat a hrozí ztráta hodinek.

Loni jsem zde popsal praskání originálního silikonového řemínku přístroje Garmin Fenix, který tak jako řemínky ostatních přístrojů Garmin po roce používání začal praskat. Cena originálního silikonového řemínku se pohybuje okolo 1000 Kč a pravděpodobnost, že popraská po roce stejně, je téměř jistá. U Fenixu 3 však Garmin použil normální osky, a tak hodinky můžete vybavit jakýmkoliv řemínkem. Rozhodl jsem se tedy zkusit kopii koženého řemínku u Číny, jehož cena se pohybuje okolo 300kč i s poštovným.


Činský řemínek k hodinkám Garmin Fenix

Vzhledem k ceně mě zajímalo, zda by tento řemínek vydržel používání alespoň jednoho roku. Pokud totiž originál silikonový řemínek vydržel rok, pak bych si za cenu čínského řemínku, mohl vystačit na tři roky. Musím říct, že mě mile překvapila cena i zpracování řemínku. I po roce používání bylo na řemínek spolehnutí a nemusel jsem se bát, že bych o hodinky přišel. Hodinky, jak jsem psal, používám každý den, ale také přes noc na monitoring spánku, a tak řemínky dostávají zabrat. I podle toho kožený řemínek vypadá po roce používání. Jediné, co na řemínku nevydrželo, byly zajišťovací proužky kůže.


Porovnání nového a rok nošeného čínského řemínku

Zajišťovací kůži jsem nahradil gumičkou a objednal další řemínek. Opět s Číny. Musím uznat, že mě kvalita řemínku překvapila. Když vezmu v potaz, že stojí necelých 300kč a jediné co se po náročném každodenním používání poškodí, je zajišťovací část řemínku. Za tuto cenu se koupě dle mého rozhodně vyplatí, navíc dostanete místo řemínku také nové osky, šroubky a šroubováčky. Stejný nebo alespoň vzhledově stejný, přitom prodává i Garmin za cenu téměř 1700kč bez poštovného.

Mohlo by Vás zajímat

Praskání řemínku Garmin

Reklamace prasklého řemínku Garmin


Štítky článku elektronika | fotografie | garmin | opravy |
Autor Ijacek.007 14.10.2018 zobrazeno 2 585x
Předchozí článek Jak jsem stavěl dětský zahradní domek
Reálný příklad že ve volbách muže rozhodnout právě ten Váš hlas Další článek


1

petr_lqaw4

2023-06-21 09:58:55

Zdravím, s tímto řemínkem mám stejnou zkušenost. Navíc s ním jezdím na kole – pot, plavu a provozuju jachting. Jediné co „odešlo“ byly kroužky. Rozdíl je pouze v tom, že ho mám už 4 roky.


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama