blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Včera večer jsem s přítelkyní vyrazil do kina. Po delší době jsme se rozhodli, že si zajdeme večer na romantickou komedii do nejbližšího kina. Vyrazili jsme tedy do toho krnovského, jelikož to je naše oblíbené kino, které je zároveň nejblíže naší domácnosti.

Do kina jsme jako tradičně dorazili s půlhodinovou rezervou. Hned po příchodu jsme, ale zjistili, že všechno není tak jak vždycky. U pokladny se neprodávaly lístky. Místo toho zde stály pracovnice kina a všem trpělivě oznamovaly, že je promítací stroj pokažený a že tedy návštěvníci mají počkat. Že jede technik až z Ostravy, který se pokusí problém odstranit. Pokud by technik závadu opravil, tak by promítaní pokračovalo pokud ne, tak film nebude.

Tak jsme se ukázněně s přítelkyní postavili bokem a čekali co se bude dít. Zda-li se podaří problém vyřešit, či zda jsme jeli 15 Km do kina úplně zbytečně. Během čekání jsme si zkracovaly chvíle tím, že jsme typovaly, zda se jim promítačku podaří opravit či nikoliv. Po pár minutách se vstupní hala kina začala plnit diváky, kteří tak jako mi nechtěli hodit flintu do žita a smířit se s tím, že by technika ovlivnila plány na jejich páteční večer.

Během dalších pár chvil dorazil do kina i zmiňovaný technik, který s typickým kufříkem na nářadí rychle prokličkoval halou k vstupu do promítací místnosti. Bylo zajímavé sledovat, jak se dav lidí chová. I když pracovnice kina neustále dokola říkaly, že promítací stroj je rozbitý a že technik již pracuje na opravě. Lidí, kteří již plnili kino začali tvořit frontu, aby se co nejrychleji dostaly k lístkům, pokud bude pokladna otevřena.

Za nedlouho po příchodu technika bylo jasné, že se stroj nepodaří donutit k spolupráci a že má tedy jiný názor na náš pateční program. Přišel ředitel kina a oznámil davu, že se omlouvá, ale že bohužel díky technice promítaní dnes nebude. Řekl, že pokud má někdo koupené lístky dostane peníze zpět a ostatní že mohou již odejít. Poté ještě dodal že s distributorem jedná o zapůjčení náhradní techniky, která umožní náhradní promítaní v sobotu. Zajímavá byla reakce jedné paní z davu, která na sobotní termín okamžitě poznamenala „V sobotu ale hrajeme HOKEJ!“. Tím dala vtipně najevo, že na sobotu má již většina zde čekajících lidí plán, který s kinem nepočítá.

Místo filmu jsem tedy vyrazili na menší nakup do nejbližšího obchodního řetězce, koupit nějaké ty zásoby a pomalu jsme se vrátili domu, kde jsme si pustili film a večer zakončili náhradním plánem. Člověk zhýčkaný dnešní technikou si málokdo uvědomuje, jak moc je na veškerých strojích závislý. Přitom stačí jedna porucha a jeho plány se změní aniž by chtěl. Minut v kině nelituji. Bylo zajímavé sledovat, jak se pracovnice kina vypořádaly s nastalou situací i sledovat jak se chovali lidé. Málokteří se hned rozhodli odejít. Spousta tedy počítala s tím, že se stroj přece jen podaří opravit a film bude přeci jen vysílán.

Mohlo by Vás zajímat

Opavský CineStar a nákup elektronické vstupenky

100 let výročí potopení Titaniku, připomenuté filmem Titanik 3D


Štítky článku akce | kino | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 19.05.2012 zobrazeno 12 770x
Předchozí článek Brzda nebo plyn ?
První protest, který jsem viděl na vlastní oči Další článek


1

Crazy86

2012-05-27 18:40:35

A na jaký že film jste šli? Já jsem měl historku prozměnu z Bruntálského kina, kde se hrál Transformers 3, v polovině filmu se snímek zastavil po 20min přišla paní, že se omlouvá, ale že nový stroj padl a že pásku nahodí na stroj starý. Vtipné bylo i to, že za skoro půlhodinovou pauzu to pustili a koukali jsme na 20min filmu, který jsme už viděli, protože to nedokázali dát tam, kde to spadlo.Takže jsme ztrávili 3,5hodiny v kině a říkám to znova do kina v Bruntáli už nikdy :D :D :D


gravatar2iconblog.ijacek007.cz

Ijacek.007

2012-05-28 08:56:52

no tak to je taky zajímavá historka. já v Bruntálském kině nikdy nebyl :-) ale nikdy neříkej nikdy.


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama