blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dnes se podíváme na další knihu švédského spisovatele Frederika Backmana. Poprvé se autor vrátil k předchozímu příběhu a připravil volné pokračování ze zapadlého městečka Medvědín, kde místní hokejový klub není nic menšího než všechno.


Obal audiohnihy

Příběh volně navazuje na hlavní zápletku předchozího knihy z malého města uprostřed lesů. V knize jménem Medvědín jsme se dozvěděli o fungování města i o jeho obrovské lásce k místnímu hokejovému klubu. Bohužel největší hvězda junioru před posledním a nejdůležitějším zápasem znásilní dívku jménem Maya, která je dcerou manažera klubu. Roztáčí se tak kolotoč předsudků a nenávisti místních lidí, kteří místo volání po potrestání pachatele napadají oběť znásilnění i otce dcery, že nechal úmyslně hokejový klub prohrát, když nechal zatknout největší hvězdu před nejdůležitějším zápasem.

Děj pokračovaní začíná na začátku letních prázdni, kdy se Maya se svou nejlepší kamarádkou snaží najít klid a sílu se přes vše přenést a znovu začít žít, alespoň podobně jako předtím. Díky prohranému zápasu i ješitnosti zhrzených obyvatel maloměsta však hokejový klub ztrácí nejen hráče, kteří se rozhodli odejít do klubu v sousedním městě, ale také o finance, a tak hrozí, že hokejový klub, který je v maloměstě symbolem vzdoru i nadějí, zkrachuje. Do hry se rozhodne vstoupit místní politik, který se rozhodne zajistit klubu finance, aby tak nenápadně, ale jistě získal potřebné politické body.

Aby toho ale nebylo málo, tak na místo rozvrácené nedávným zahanbením celého městečka se řítí nejen politické machinace politika v pozadí, ale také věc, se kterou spousta místních připravena není. V městečku totiž vyjde najevo, že nejlepší hráč a uznávaný rváč, který je v hokejovém áčku kapitánem je gay. Roztáčí se tak kolotoč pocitu situací i myšlenek, které v plné kráse ukazují, jak život na maloměstě může být jednoduchý, a přitom tak složitý.


Hodnoceni a popis audioknihy

Audiokniha je téměř stejně dlouhá jako její první díl a můžete se tedy těšit na 15 hodin příjemného vyprávění plného emocí tak, jak jej umí mistrovsky podat právě Fredrik Backman. Hlas vyprávění stejně jako u předchozího dílu propůjčil Pavel Soukup a v jeho podání je opět radost zaposlouchat se do knihy. I když autor narážkami posluchači trochu prozrazuje, jak co skončí, přesto je radost se minutu za minutou posouvat příběhem dál. Minulé knize jsem trochu vyčítal, že díky spoustě postav je někdy těžké se v postavách vyznat, u pokračování jsem tento problém neměl. Do jisté míry je to dáno zřejmě tím, že téměř všechny postavy již známe a v příběhu se tedy orientuje dle mého mnohem lépe. Máte-li rádi kvalitní příběhy nebo pokud jste již potkali alespoň jedinou knihu autora, rozhodně se vám i tento titul bude líbit. My můžeme jedině doporučit.

Mohlo by vás zajímat

Recenze první knihy Medvědín

Recenze knihy Muž jménem Ove

Recenze knihy Babička pozdravuje a omlouvá se


Štítky článku recenze | zabava | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 16.12.2020 Opravil(a) sokorka zobrazeno 705x
Předchozí článek Evoluce – Pramen života
Vládneme, nerušit Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama