blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dnes se podíváme na další knihu Švédského spisovatele Frederika Backmana. Děj se tentokrát točí kolem zapadlého městečka, ve kterém se téměř vše točí kolem místního hokejového klubu.


Pohled na obal Audioknihy

V knize se tak seznámíme s celou řadou postav od trenéru hokejového klubu přes hráče až k jejich rodinám. Tak jak je u autora dobře známe z minulých titulů, se i zde dozvídáme detaily ze života města, důležitosti klubu, sociálních rozděleních v městečku, ale také o životě, problémech i radostech hráčů, trenérů či rodin hlavních postav. Ve městě, kde jsou poslední zbytky naděje vkládaný do výhry hokejového šampionátu a vidiny navrácení místní ekonomiky k lepším dnům, však dojde ke znásilnění, které všechno změní.

Autor je mistrem ve vyprávění, a tak jako v předchozích knihách dokáže velmi propracovaně a detailně popsat dění postavy i nálady a pracovat tak mistrně čtenářovou představivostí. U této knihy tomu není jinak. Jen za mě je to trochu komplikovanější. Na rozdíl od výtečných knih Muž jménem Ove nebo Babička pozdravuje a omlouvá se je v této knize o mnoho více hlavních postav, kolem kterých se příběh točí. To znamená, že je mnohem těžší oblíbit si nějakou postavu nebo vyprávění cílit jen na její pohled na věc. Na druhou stranu to tak otevírá možnost sledovat jednu událost z více pohledů. I když znásilnění je samo o sobě hodně složité téma, autor naprosto bravurně popisuje problémy, se kterými se musí vypořádat oběť, která je v mnohdy pod mnohem větším tlakem při zveřejnění, než kdyby mlčela.


Hodnoceni a detaily audioknihy Medvědín

Pokud máte rádi autorovu tvorbu, rozhodně knihu mužů doporučit. I když jde o slabší knihu, jde o velmi povedené vyprávění plné emocí, se kterými autor umí mistrně pracovat. Slabší kniha není dle mého názoru v podání děje ani emocí, jako spíše faktem, že je zde už příliš mnoho postav, ve kterých se pak čtenář musí orientovat. Pokud jste od autora zatím nic nečetli, rozhodně doporučuji začít užasnou knihou Muž jménem Ove. Ať tak či tak kniha za pozornost rozhodně stojí a jejího koupení dle mého rozhodně litovat nebudete. Rozhodnete-li se pro audio verzi, tak jako já, připravte si 15 hodin. Audio knihu česky načetl Pavel Soukup a jeho práci není co vytknout.

Mohlo by vás zajímat

My proti vám

Muž jménem Ove

Babička pozdravuje a omlouvá se

Tady byla Brrit Marie


Štítky článku recenze | zabava | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 21.10.2020 Opravil(a) sokorka zobrazeno 696x
Předchozí článek Ready player One
Černá zem Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama