blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dnes se podíváme na knihu z kategorie románu. Příběh, ve kterém se dva téměř neznámí lidé ocitnou uprostřed zamrzlé pustiny po pádu letadla. Příběh plný pochopení, ale také odhodlání jít dál a přežít.


Hora mezi námi

Hlavní hrdinové jsou chirurg Ben a dívka Ashly, které svede dohromady náhoda na letišti, když se dozví, že jejich lety jsou díky silné bouřce zrušeny. Ben pospíchá z konference lékařů ke svým povinnostem v nemocnici, kde na něj již čekají pacienti. Ashly zase spěchá na svou vlastní svatbu. Ve snaze stihnout své povinnosti se nakonec dostanou k soukromému malému letadlu, díky kterému se hodlají dostat do cíle včas. Malé letadlo se schopným pilotem se však zřítí poté, co pilotovi vysadí srdce. Při havárii letadlo přijde o nouzový maják a vzhledem k okolnosti, že malé letadlo nemuselo mít letový plán a ani pasažéři nedali nikomu vědět, je jasné, že jen tak se malé letadlo pohřešovat nezačne.

Při zřícení uprostřed zamrzlých nehostinných hor se Ben a Ashly musejí vyrovnat nejen s nastalou změnou programu, ale hlavně v neskutečně obtížné cestě za životem. Musejí sejít desítky kilometrů zranění a téměř bez jídla, aby našli pomoc. Příběh tak pomalu rozkrývá nejen krásu a zrádnost místní přírody téměř nedotčené lidskou rukou, ale také vztah dvou neznámých lidí, kteří v sobě musejí najít tu správnou cestu k vlastní záchraně.


Hodnocení a základní popis audioknihy Hora mezi námi.

Ke knize jsme se dostali díky docela povedenému filmu, jenž se touto knihou inspiroval. Po poslechu příběhu, který je v audio verzi knihy dlouhý něco málo přes 11 hodin a kterému skvěle propůjčil hlas Marek Holý, však musíme opět podotknout, že je film oproti knize jen velmi slabý odvar. Mnohé myšlenky film nedovede rozvést, a dokonce konec pojímá úplně jinak. Za nás můžeme knihu jedině doporučit, a to nejen jako oddechové čtení. Naše naprosto oprávnění hodnocení je tedy 90 %.

Mohlo by vás zajímat

Recenze astronautův průvodce životem na zemi

Recenze muž jménem Ove


Štítky článku recenze | zabava | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 04.03.2021 zobrazeno 438x
Předchozí článek Solaris
Cesta k nesvobodě Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama