blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dnes se podíváme na knihu popisující život jednoho z nejznámějších českých obuvníků a továrníků naší novodobé republiky. Pan Baťa se totiž nejen nesmazatelně zapsal do budování nejen obuvního průmyslu v Československu, ale podařilo se mu změnit a v mnohém zlepšit životy tisícům lidí téměř po celém světě.


Obal audioknihy

To že v tehdejším Československu existoval nějaký velkopodnikatel jménem Baťa, který vybudoval obuvnické impérium, které ve své době znali, po celém světe asi ví každý, kdo vyjde českou základní školu. Jak se ale povedlo normálnímu synovy obuvníka vybudovat takové impérium to už je věc jiná. A právě na tuto otázku poskytne velmi podrobnou odpověď kniha, která se rozhodla přinést ucelený příběh života pana Bati. Na stránkách tohoto životopisného románu se tak čtenář dozví nejen základní informace o rodině a zázemí, která pro tohoto velkopodnikatele byla vždy na prvním místě. Ale také o veselých i šťastných životních etapách jeho blízkých a také o překážkách, které při budování svého impéria musel překonat na své cestě za svým snem.

Čtenář se postupně seznámí s rodinou Baťů. S prvními podnikatelskými kroky i postupným vznikem obuvnického impéria ve Zlíně. Stranou nezůstávají ani neúspěchy či zdravotní problémy či láska, která je nedílnou součástí životů všech lidí. Čtenář se tak dozví o práci tohoto velikána nejen z pohledu řízení jeho podniku, ale také jeho soukromí. Netypický pohled pak skýtá samotný pohled do celého systému, který Baťa budoval. O tom, jak firma získávala zakázky, jak inovovala výrobu nebo jak rychle musela reagovat na trh a překonávání vlastních limitů celého impéria.


Popis a hodnocení audioknihy.

Musíme uznat, že takto sepsané detaily života tohoto velkopodnikatele je radost číst a všech 416 stránek knihy nebo více jak 18 hodin audio knižní verze je nabyto detaily a informacemi, které se velmi příjemně konzumují. Jsou zde sice pasáže, které se přeci jen zbytečně moc opakují například popis toho, jak Baťa musel tahat kůže pěšky k vlaku několik desítek km každým dnem v době, kdy firmě hrozil krach, ale jinak není téměř co knize vytknout. Je to velmi pěkná ukázka toho, že limity si tvoříme sami a pokud se je rozhodneme posouvat, pak se dá překonat nejedna překážka na cestě. Za nás jde rozhodně o velmi povedenou knihu navíc o životě krajana, který se nebál výzev, a proto také došel tam kam došel. Hodnocení za nás tedy je 96%

Mohlo by vás zajímat

Recenze astronautův průvodce životem na zemi

Recenze Steve Jobs od Walter Isaacson

Recenze Total Recall Můj neuvěřitelný životní příběh


Štítky článku myslenky | recenze | skutecnost | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 09.02.2023 Opravil(a) sokorka zobrazeno 3 610x
Předchozí článek Recenze pomalu hořící oheň
Svědectví o životě v KLDR Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 381. Poslech všech dohromady zabral přes 5224 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 49% tedy 185 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Orlova kořist

Poslední hodnocenou audioknihou je Problém tří těles Hodnocení audioknihy 4.5/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4.5/5.

Reklama