blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Pojďme se podívat na třetí volné pokračování příběhu o hokejovém městě Medvědín a jeho již známými obyvateli. Děj se odehrává zhruba po dvou a půl letech od události prvního dílu. Vše je zdánlivě jinak, a přesto se nic nezměnilo.


Obálka audioknihy Vítězové

Dva roky jsou spousta času, a tak se toho nemálo změnilo. Sportovní ředitel Peter již není sportovním ředitelem a pracuje ve firmě své ženy, kde se snaží věnovat čas rodině, která jeho snahy už dávno nepotřebuje. Dcera se rozhodla odjed na školu daleko do města a syn se uzavřel do své bubliny u svého počítače a snaží se přežít pubertu. Frak se stále stará o tahání za nitky tak, aby dokázal posunout své zájmy i fungování klubu. Do příběhu se ale samozřejmě dostanou nové postavy, a tak se seznámíme s rodinou hasiče a porodní sestry ze znepřáteleného města Hed a jejich tří dětí. Ústředním dějovým bojem je totiž nenávist dvou hokejových měst stojících téměř vedle sebe, ale zakryta v hlubokých lesích tak, že je těžko pochopitelná ostatními přesto naprosto jasná všem místním.

Tak jako každá kniha Frederika Backmana se i tentokrát může čtenář počítat s emocionálním kolotočem, kdy autor svým vyprávěním čtenáře postaví před jednu emocionální bombu za druhou a donutí je tak nad nejednou věcí přemýšlet. Vzhledem k tomu, že jde o třetí knihu v řadě, k pochopení postav se tak předpokládá znalost předchozích knih a rozhodně by čtenář neměl začít jinak než první knihou tedy knihou Medvědín.


Popis audioknihy a její hodnocení

Vracíme-li se ke dvoum předchozím knihám, rozhodně je na místě si říct, že tato kniha je o mnoho delší. V audio verzi vás čeká přes 25 hodin vyprávění oproti zhruba 15 hodinám předchozích knih. I když vyprávění utíká příjemně, může se tak trochu zdát, že kniha je oproti minulým značně pomalejší. Knize opět propůjčil svůj hlas Pavel Soukup, a tak jako v předešlých knihách je jeho čtení skvělé a dává celému vyprávění skvělou hloubku. My si knihu užili a musím říct, že délka ani rychlost vyprávění nám nikterak nevadila. Za nás jde o skvělou knihu, která nás zase na několik hodin vzala do hokejového města plného známých postav a nepostradatelné emocionální rošambo. Za nás rozhodně 92%.

Mohlo by vás zajímat

Recenze první knihy Medvědín

Recenze druhé knihy My proti vám

Recenze knihy Muž jménem Ove


Štítky článku recenze | zabava | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 06.11.2023 Opravil(a) sokorka zobrazeno 3 642x
Předchozí článek Recenze knihy Balada o ptácích a hadech
LEGO: Rodinný příběh nejslavnější hračky na světě Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama