blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

To co bývá udáváno ve specifikacích a výsledek ve skutečném používání se mnohdy může diametrálně lišit a tak jak to tedy vypadá v případě tohoto přístroje, u kterého ve specifikaci najdete informaci, že na jedinou maličkou baterii jsou schopny tyto hodinky fungovat až jeden rok?


Pohled na novou verzi oblíbeního dětského náranku.

O napájení hodinek se stará malá lithiová baterie s jmenovitým napětím 3 V, k jejíž samotnou výměnu zvládne každý s malým křížovým šroubovákem. Pro výměnu totiž stačí vyloupnout samotný přístroj z jeho gumového obalu a poté ze zadní strany odšroubovat čtveřici šroubků.

A jak to vypadá se samotnou výdrži ve skutečnosti? Přístroj jsme dceři pořídili téměř před rokem a celou dobu jej aktivně používala. Navíc je baterie již od výroby v přístroji, takže než se dostaly hodiny k nám, mohla baterie již několik měsíců napájet hodinky v obalu v pomyslných regálech obchodu. Na druhou stranu výdrž baterie do značné míry ovlivňuje i četnost synchronizace. Hodinky se totiž synchronizují s aplikací jen ručně pomocí menu v přestojí. Synchronizace pomocí Bluetooth přenese data do mobilního přístroje s aplikací, a to přece jen nějakou tu energii odčerpá. Budete-li provádět synchronizaci hodně, určitě se to na konečné výdrži baterie podepíše.


pohled na vyměnu baterie v hodnkách garmin vivofit junior3

Jak je ale vidět, inženýři z Garminu si s mírou optimalizace opravdu vyhráli. Údaj až o roční výdrži, tak rozhodně není jen prodejní slogan. Rok provozu na baterii tak rozhodně není nedosažitelný, což je na relativně velký displej a hlídání celodenních statistik úctyhodný výkon. Výdrž baterie tak zůstala stejná v porovnání s náramky předchozí generace Vivofit Junior, které však měly menší displej i s menším počtem pixelů nebo například v porovnáním se starším náramkem pro dospělé s označením Vivofit, který grafický displej neměl vůbec, a i párování probíhalo pomocí speciálního ANT+ adaptéru. Jsme docela zvědaví, kdy bude nutné vyměnit i tuto novou baterii. Tady se teprve ukáže, jak moc „vybitá“ byla baterie před samotným uvedením hodinek do provozu. Schválně napište do komentářů, pokud máte v rodině podobné hodinky, jak dlouho vydržela baterie v hodinkách vám.

Mohlo by vás zajímat

Recenze Garmin Vivofit junior3 dětský fitness náramek

Garmin Vivofit junior2. Jaký je fitness náramek pro děti?

Fitness náramek Garmin Vívofit


Štítky článku elektronika | myslenky | skutecnost | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 21.04.2022 zobrazeno 487x
Předchozí článek Jak začít na Twitchi
Recenze Rode Caster Pro a mikrofon PROCASTER Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama