blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Příběh popisující nelehký život mladé dívky přijíždějící po druhé světové válce do Čech. Ani v Čechách však nikdo neměl zrovna na růžích ustláno. Tak začíná vzpomínání hlavní hrdinky Anny o mnoho let později, když se v nemocnici pomalu probouzí z narkózy. Pomalu tak Anna odkrývá svůj životní příběh plný nečekaných problémů, ale i radostí, lásky a přátelství v době, kdy ke štěstí stačilo málo, ale i toho mála bylo pramálo. Postupně se tak čtenář dozví o největší noční můře pocházející z rukou nelítostné smrti, která Anně v jejím mladém věku vzala její maminku. O putování za štěstím, kdy se z ukrajinské Volyně musela vydat za jedinými doposud žijícími známými příbuznými. Aby se téměř v zápětí po strastiplné cestě dozvěděla, že díky nelítostné válce ji nově objevená rodina nemůže nechat bydlet u nich. Anna se tak téměř po příjezdu dozví, že by se mněla vdát za válečného invalidního vojáka, který jako odměnu za svou službu získal hospodu v Heřmánkovém ú­dolí.


obal audioknihy

Otevírá se tak před čtenářem téma štěstí, manželství a respektu dvou téměř neznámých lidí i neuvěřitelná píle a práce na budování rodiny a štěstí v nelehké době. Přes všechny problémy a strasti života, které před ní život postavil se Anna snaží myslet pozitivně a nebojácně kráčet dál s odhodláním, že všechno bude nakonec dobré. Celé vzpomínání je tak pozitivním náhledem i na velmi negativní okolnosti, které život dovede do cesty připravit. Postupně se tak ukazuje síla a životní energie Anny i to, že správný nadhled na věc, lidskost, slušnost či pomoc druhým nakonec mohou pomoci vyřešit nejeden problém.

Román je velmi poutavě popsán a děj utíká s příjemnou rychlostí. Jak s detailem k místu vyprávění, tak v popisu postav. Jde o velmi oddechové čtení, které až s dětinským pohledem odkrývá krutou pravdu, na kterou se dnes velmi často zapomíná. A to, že i ve špatných časech nemusí člověk skončit úplně sám. Audio knižní verze vás zabaví na něco málo přes 8 hodin a celou dobu vás knihou bude skvěle provádět Simona Postlerová. U fyzické knihy na vás pak bude čekat 256 stránek. Nám se kniha jako odpočinková četba velice líbila, a proto ji můžeme vřele doporučit i vám za nás je to krásných 93%.


Hodnocení, popis audioknihy

Mohlo by Vás zajímat

Babička

Dědina

Probudím se na Šibuji


Štítky článku myslenky | recenze | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 20.10.2022 zobrazeno 3 511x
Předchozí článek Recenze Pokání
Recenze knihy Jak na sítě Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama