blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Dnes se podíváme na příběh, jak se zdánlivě dokonalý život může během velmi krátké doby zhroutit jako domeček s karet, a to jen díky návštěvě tajemného cizince, který se ztratí tak rychle jako se objevil.
obal audioknihy
Thriller popisuje život Adama, který si žije svůj dokonalý americký sen. Má milující manželku a dva dospívající zdravé syny. S rodinou Adam žije ve velkém domě a má práci která ho nejen baví, ale dovede zajistit dostatek financí. Vše se však změní jednoho dne u baru, kdy k němu přikročí tajemný muž, kterého Adam nikdy před tím neviděl a už ho nikdy vidět nemá. Tento cizinec mu sdělí, že jeho žena mu lhala. Zasadí tak semínko nejistoty do téměř dokonale reality. Samotnou informaci pak doplní o důkazy, kterými je možné si lež, popřípadě pravdu velmi jednoduchým způsobem ověřit.

V Adamovi takto záludně vložená myšlenka chvíli klíčí, než přinese své plody a donutí Adama všechny důkazy záhadného cizince si ověřit. V tom zjistí, že každý má své tajemství a jeho žena není výjimkou. Po hádce se ale jeho žena náhle ztratí a zanechá po sobě jen tajemný vzkaz o tom, že si potřebuje odpočinout, aby se postaral o děti. Adamovi se tak rázem začíná rozpadat obraz jeho amerického snu. Ve snaze přijít celé věci na kloub a zjistit, co vše před ním jeho žena zatajila se tak pouští do pátrání po tajemství své ženy, ale také po samotném cizinci ve snaze vše rozplést a dostat se zpět ke své ženě. Postupem času tak Adam rozkrývá nejen stránky své ženy, o kterých neměl ani ponětí, ale také získává informaci o tajemném cizinci i jeho motivaci, proč vlastně zničeno nic převrací cizí životy naruby a poté zmizí tak rychle jak se objevil.


pohled na popis a hodnoceni audioknihy

Knižní vydání tohoto amerického spisovatele Harlana Cobena má 344 stran. Audio knižní verze, které propůjčil hlas Jiří Ployhar vás zabaví na deset a půl hodiny. Podle motivu knihy dokonce natočila i streamovací platforma Netflix minisérii, která má ve své prví sérii 8 dílů a aktuálně obsahuje pouze české titulky. Za nás jde o velmi příjemný thriller, který ukazuje nejen to, že každý má svého pomyslného kostlivce ve skříni, ale také, že v době digitální technologie není zase až tak složité se s trochu odhodlání lze spoustu věcí dohledat a že za sebou necháváme každý den stopy, které může zneužít i úplně cizí člověk a tyto zneužité informace mohou mít nedozírné následky. Hodnocení tohoto titulu je tedy 89%.

Mohlo by vás zajímat

Recenze audioknihy počátek

Recenze knihy Babička pozdravuje a omlouvá se

Tajná historie


Štítky článku recenze | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 01.09.2022 zobrazeno 3 542x
Předchozí článek Jan Masaryk Pravdivý příběh
Recenze Zelená míle Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 381. Poslech všech dohromady zabral přes 5224 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 49% tedy 185 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Orlova kořist

Poslední hodnocenou audioknihou je Problém tří těles Hodnocení audioknihy 4.5/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4.5/5.

Reklama