blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

V dnešním článku Vám ukáži, jak jednoduše vytvořit u USB disku bootovací disk, pomocí něhož můžete nastartovat jakýkoliv systém, bez nutnosti mít v počítači cd/dvd mechaniku.

Vložil Ijacek.007 zveřejněno :29.05.2013

V minulém článku jsme si ukázali, jak z emailové komunikace zjistit IP adresu, ze které byl email odeslán. Na následujících řádcích si ukážeme, jak s Ip adresou dále pracovat, jak o ní můžeme, zjistit další informace.

Vložil Ijacek.007 zveřejněno :23.05.2013

V dnešním článku si ukážeme, jak vypalovat na optické disky různý obsah. Například zálohu fotek, audio cd do auta nebo vytvoříme speciální disk, ze kterým potom můžeme například v počítači smazat heslo k Windows účtu.

Vložil Ijacek.007 zveřejněno :18.04.2013

Pokud ve vaší domácnosti máte spotřebiče, které mají velký odběr jako například akumulační kamna nebo bojler na ohřev teplé vody, můžete díky levnému tarifu ušetřit nemalé peníze. Spínaní levného proudu si však řídí dodavatel elektřiny a ten jej může měnit. Jak jednoduše a sami zjistíte, kdy máte zrovna Vy spuštěn levný tarif Vám v krátkosti představím.

Vložil Ijacek.007 zveřejněno :03.04.2013

Kolega z práce si nedávno vytrhl kabely vedoucí do jeho sluchátek tak nešťastně, že nebylo jednoduché přijít na původní zapojení. Poprosil jsem mého otce, jestli by mi sluchátka pro kolegu zprovoznil. Otec proměřil elektroniku a zjistil, jak byla původně zapojena.

Vložil Ijacek.007 zveřejněno :11.03.2013

Stalo se Vám někdy, že jste se potřebovaly dostat do svého učtu ve Windows a zapomněli jste heslo? Nebo vám jej někdo změnil jako kanadský žertík a nechce vám jej říct? Pokud chcete můžete se pokusit heslo nechat dekódovat. Pokud je ovšem dlouhé nebo obsahuje speciální znak narazíte na problém, že pomocí volně dostupných nástrojů heslo prostě nedekódujete.

Vložil Ijacek.007 zveřejněno :04.03.2013

Zhruba před půl rokem jsem si rozjel zálohování ze serveru v Krnově na server v Krasově. Každou půlnoc se obsah adresáře z Krnova začne porovnávat s krasovskou zálohou a pokud najde nějakou změnu automaticky data opraví tak aby vždy obsahovali stejné data jako zdrojový adresář.

Vložil Ijacek.007 zveřejněno :21.02.2013

Internet je plný zajímavých věcí a sem tam narazíte i na videa z her, kde se autoři snaží vysvětlit, jak správně hrát nebo se chtějí jen pochlubit, jak jim hra jde či poukázat na zajímavé místa ve hrách. Ať tak či jinak, nějak museli záznam z konzole pořídit. Pokud pomineme videa, které byly pořízeny videokamerou před televizí, jistě Vás napadne otázka, jak to ti autoři vlastně natočili.

Vložil Ijacek.007 zveřejněno :24.01.2013

U Windows XP se občas stane, že se systém odmítne spustit a zobrazí pouze strohou hlášku s textem. NTLDR nenalezen Restartujte stisknutím kláves Ctrl +Alt + Del. Na následujících řádcích Vám, krok za krokem, popíšu co dělat, abyste systém opravili a donutili jej opět naběhnout.

Vložil Ijacek.007 zveřejněno :16.01.2013

Včera večer jsem potřeboval na ubuntu udělat triviální krok. Vygenerovat certifikát a pomocí ssh se přihlásit k druhému ubuntu serveru, pomocí tohoto certifikátu. Věc na pár kliknutí a přenesení jednoho souboru jsem ovšem dělal několik hodin a nebýt „přítele na ICQ“ do teď bych možná ověření funkční neměl.

Vložil Ijacek.007 zveřejněno :14.12.2012

Digitální data jsou všude kolem nás. Najdeme je nejen v počítači, ale také ve fotoaparátech, mp3 přehrávačích či mobilních telefonech. I když jako u všech dat platí pravidlo zálohovat, zálohovat, zálohovat, málo, kdo se tímto pravidlem řídí. Co dělat, když se naším nedopatřením či jen chybou ovadaní o své data připravíme ?

Vložil Ijacek.007 zveřejněno :06.12.2012

Pokud nainstalujete originálního klienta na icq pod Windows 7, nalepí se při každém spuštění icq i do lišty start. I když icq minimalizujete z lišty start, nezmizí a tím zabírá místo. Ukáži Vám jednoduchý fígl, jak donutit icq zmizet u lišty start, pokud icq minimalizujete přes X v pravo nahoře.

Vložil Ijacek.007 zveřejněno :30.11.2012

12345678910

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama