blog.ijacek007.cz

Blog o všem trochu jinak.

Pojďme se ohlednou za uplynulým rokem a připomenout si, co nejzajímavějšího přinesl minulý rok na stránkách tohoto blogu.


pohled na spínaný zdroj a modul laboratorního zdroje

Ukázaly jsme si, jak si složit vlastní laboratorní zdroj od návrhu komponentů, plánu předního panelu, ale i samotného zapojení. Mohli jste se také dočíst jaké moduly jsme vybrali, jaké jsme vybrali zdroje, jak probíhalo propojení či jak jsme testovali zdroje pod zátěží, zda negenerují příliš odpadního tepla, které by mohlo způsobovat problém v prostoru, kde jsme celý modul zdrojů umístili.

Stavba laboratorních zdrojů s připojením k PC


Pohled na led pásek spojený jako LCD display.

Sestavili jsme si vlastní LCD panel, kterému můžete poslat libovolně dlouhý text z jakéhokoliv zařízení ve stejné síti. Vytvořili jsme tak opravdu jednoduchý zobrazovač, který může zobrazit jakýkoliv text jakékoliv barvy, a to jak písma, tak také pozadí. Srdcem zapojení byl jen led pásek a Wifi ESP modul. Samozřejmě jsme uvedli i zdrojový kód celého zapojení.

Displej 8×32 z ledpásku WS2812B


Ijacek stream

Po více jak roku jsme pro vás také sepsali pár typů, jak začít streamovat na platformě Twitch. Díky vlastním zkušenostem jsme tak mohli vám čtenářům, popsat všechny strasti, se kterými jsme se sami setkali. Jak začít na Twitchi


Naplánování cesty i s prujezdnými body.

Letos jsme se po Covidové přestávce vydali na dovolenou a jako navigaci jsme poprvé vybrali zdarma dostupnou aplikaci od Seznamu jménem Mapy.cz. Popsali jsme tak vlastní zkušenosti s cestou a navigací na cestě dlouhé přes 1200 km vedoucí přes několik států. Aplikace Mapy.cz jako plnohodnotná offline navigace?


Usměv prosím dohlížím na cestu

Také se nám povedlo překonat s kočárkem během prvního roku syna hranici 365 Km. Dcera nám při prvním pokusu na konci prvního roku již v kočárku jezdit nechtěla. Podotýkáme, že šlo jen o jízdy otce, nikoliv součet mamy i táty. To bychom se na pomyslném tachometru dostali úplně na jiná čísla. Cíl 365 km s kočárkem za 365 dní pokus číslo 2 výsledek


Obrázek

Jako poslední článek vybíráme popis muzea filmových legend z Kroměříže. Toto muzeum je plné postaviček, které zabaví snad všechny milovníku moderních filmů. Vydali jsme se do něj s celou rodinou a každý si zde našel kousek toho svého filmového srdíčka. Muzeum filmových legend Kroměříž

Pokud se vám náš výběr z loňských článku nelíbil, klidně napište do komentářů váš nejoblíbenější článek. Loni jsme zde pro vás totiž zveřejnili 42 článků. Nejvíce v kategorii Audioknihy. Za rok 2022 navštívilo tyto stránky 44 331 unikátních návštěvníků, kteří si dohromady zobrazili více jak 81 000 stránek. Což bohužel pokračuje v trendu z minulých let a jde opět o menší počet zobrazení jako předloni. Letos je propad opravdu dramatický, protože oproti roku 2021 jde o 40% pokles zobrazených stránek. Upřímně doufáme, že nejde jen o počet zobrazení, ale že vy návštěvníci i tak nacházíte na tomto webu informace, které jsou pro vás zajímavé a že je budete nacházet i v novém roce. Moc děkujeme za přízeň v roce loňském a doufáme, že i letos budete na těchto stránkách nacházet obsah, který pro vás bude zajímavý.

Mohlo by Vás zajímat

Ohlédnutí za rokem 2022

Ohlédnutí za rokem 2021

Ohlédnutí za rokem 2020

Ohlédnutí za rokem 2019


Štítky článku internet | myslenky | skutecnost | zajimavosti |
Autor Ijacek.007 16.01.2023 Opravil(a) sokorka zobrazeno 3 844x
Předchozí článek Novoroční přání do roku 2023
Muzeum nákladních automobilu Tatra Kopřivnice 2023 Další článek


gravatar

Vložit komentář

Nick *:
WWW:
Email * (nezobrazuje se ):
Gravatar:
Pamatuj si mě:
Komentář článku *:
Opiš následující text: *

* - vyžadované údaje. RSS kanál s komentáři

Přihlášení



Audioknihy

Jsme milovníci audio knížek, kterých aktuálně máme zakoupených 390. Poslech všech dohromady zabral přes 5340 hodin.

Z tohoto množství jsme si již stihli poslechnout téměř 48% tedy 188 audioknih.

Aktuálně poslouchaná audioknihakniha je Everest 1922

Poslední hodnocenou audioknihou je Nápad za miliardu Hodnocení audioknihy 4/5.

Nejlépe hodnocenou audioknihou je Astronautův průvodce životem na Zemi Hodnocení audioknihy 4/5.

Reklama